Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 8. Novembar 2019.

Novi trg biće ukras Pećinaca

Povratak

Novi trg biće ukras Pećinaca
Novi trg biće ukras Pećinaca

Juče su počeli radovi na uređenju trga ispred hrama Svetog Nikole u Pećincima. U okviru ovih radova kompletna betonska podloga biće zamenjena behatonom, na trgu će biti postavljena fontana, nova rasveta, žardinjere sa cvećem i klupe, a biće zasađeno i drveće. Ujedno, biće uklonjena i ograda oko hrama, pa će ceo prostor ispred hrama postati jedna celina.

„Ovaj trg je zamišljen tako da bude ukras centra Pećinaca i prijatno mesto za odmor i druženje meštana. Pećinci su, kao administrativni centar, vrlo često prvo što posetioci naše opštine imaju priliku da vide i na osnovu čega stvaraju prvi utisak o nama. Zato lokalna samouprava već godinama ulaže u uređenje naselja. Do sada smo završili uređenje spoljašnjosti Kulturnog centra, izgradili novi parohijski dom, rekonstruisali prvu zgradu doma zdravlja i zgradu predškolske ustanove. Staru pijacu smo uklonili sa prostora iza hrama Svetog Nikole i preselili je na novu komunalno opremljenu lokaciju. Uredili smo i putne pojaseve u ulicama Slobodana Bajića i Jove Neguševića, čime smo osposobili i dodatni parking prostor u centru naselja. Sve to je doprinelo da Pećinci danas izgledaju znatno uređenije nego pre samo nekoliko godina. To, naravno, nije kraj. Čeka nas još mnogo posla u Pećincima, a dinamika radova će pre svega zavisiti od priliva sredstava“ – izjavio je danas predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović prilikom obilaska radova.

Predsednik Saveta mesne zajednice Pećinci Zlatko Jovičić naglasio je da je uređenje trga još jedan pokazatelj da lokalna samouprava ima razumevanja za potrebe građana Pećinaca i poručio da će novi prostor, kada bude završen, služiti na ponos svim Pećinčanima.

Ukupna vrednost radova je 21,5 miliona dinara, od čega je 10 miliona izdvojilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, dok je ostatak obezbedila Opština Pećinci iz budžetskih sredstava.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje