Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 3. Septembar 2020.

Nova pobeda Slobode

Povratak

Nova pobeda Slobode
Nova pobeda Slobode

Zonaš iz Donjeg Tovarnika gostovao je juče, u okviru 4. (vanrednog) kola Vojvođanske lige – Jug u Bačkom Jarku, i još jednom pokazao da je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela sezone. Sloboda je tokom 90 minuta igre savladala Mladost 2:0 (1:0), a serija pobeda može se nastaviti sledeće nedelje, kada na domaćem terenu Sloboda dočekuje vrlo dobru ekipu Cementa iz Beočina.

Već posle 3-4 minuta igre Mladost je mogla da povede: Vukmanović izbija sam ispred Šivoljickog, ali ne uspeva da ga savlada. Nešto kasnije viđen je lep šut Aćimovića. Mogao je i Zukić (19. minut) da neprijatno iznenadi goste. Izglednu priliku da domaćina dovede u vođsvo propušta Erak u 28. minutu, kada se ne snalazi najbolje u kaznenom prostoru Slobode. Inicijativu domaćina mogao je da materijalizuje Kovačević u 40. minutu. I kako to obično biva u fudbalu: ko ne iskoristi šanse bude kažnjen. U 43. minutu „hladan tuš“ za domaćine: Aćimović prelazi jednog obrambenog igrača Mladosti i šalje loptu iza leđa Lolića.

Prema očekivanjima, domaćin i u nastavku utakmice ima inicijativu, ali i Sloboda nastavlja sa hrabrom igrom. Vukmanović u 50. minutu ima još jednu priliku za gol. Međutim, Šivoljicki je, i ovog puta na visini zadatka. Mladost je morala da zaigra na sve ili ništa, što je fudbalerima Slobode dalo prostrora da se razigraju. U 60. minutu Radošević proigrava Vukotića, koji postiže svoj peti gol u sezoni i duplira prednost Slobode. Minut-dva kasnije mogao je Vukotić da otkloni sve dileme (ako ih je i bilo), oko konačnog pobednika: dugo je vukao loptu, ali kada je došao ispred Lolića, ponestalo mu je i snage, ali i koncentracije, za završni udarac. Treba pohvaliti i lep šut Vučkovića u 74. minutu. Salkunić, mladi napadač Slobode, mogao se proslaviti u 76. minutu, kada je pogodio okvir gola Mladosti.

Utakmicu je sudio Stefan Petrović iz Sremske Mitrovice, koji je podelio ukupno 4 žuta kartona.

MLADOST: Lolić, Kovačević, Stojisavljević, Knežević, Đukić, Stojanović (od 82. Marković), Kovačević, Vukmanović (od 86. Drinić), Zukić (od 46. Jovanović), Erak.

SLOBODA: Šivoljicki, Stević, Štulić, M. Simić (od 87. Šobot), Lazarević, Salkunić, Aćimović (od 75. Jakšić), Vukotić, Ninić, Dragojević (od 55. Radošević), Đorđević.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje