Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Subota, 24. Avgust 2019.

Najvažnije je učestvovati

Povratak

Najvažnije je učestvovati
Najvažnije je učestvovati

Takmičenjem na vodenom poligonu juče je završena Sportska nedelja na pećinačkim bazenima, koja je proteklih pet dana privukla veliki broj osnovaca od 1. do 8. razreda, kao i one malo starije, tokom raznih zabavnih i edukativnih takmičenja. I ove godine, Sportsku nedelju uspešno su urganizovali Bazeni Pećinci, pod pokroviteljstvom Sportskog saveza “Razvoj sportova” i preduzeća Luki Komerc, koji su se potrudili da najrazličitijim sadržajima i sportskim disciplinama, obogate letnju sezonu ne samo osnovcima, nego i svim posetiocima bazena.

Kako nam je rekao Bojan Pantić iz uprave Bazena, ove godine poslužilo ih je lepo vreme, a Sportska nedelja, sada već tradicionalno, privlači sve veći broj dece.

“Zahvaljujući dobroj saradnji sa Sportskim savezom “Razvoj sportova” uspešno smo realizovali ovogodišnju Sportsku nedelju, tako da su naši instruktori iz Škole plivanja, koji su radili sa decom tokom proteklih pet dana, imali pune ruke posla. Trudimo se da tokom svake kupališne sezone organizujemo razne sadržaje za sve posetioce Bazena, posebno za decu, pa pored pogodnosti za najbolje đake i besplatnog ulaza na bazene, organizujemo uspešno i besplatnu školu plivanja, kao i Sportsku nedelju, kako bi deci kroz zabavu i različita sportska nadmetanja približili svet sporta i prednosti koje on donosi” – rekao je Pantić.

Tokom trajanja Sportske nedelje sa decom su se družili instruktori Škole plivanja, a po rečima Ivana Stojakovića jednog od trenera i instruktora na bazenima, odziv dece je bio jako dobar i uspeli su da realizuju sve aktivnosti koje su programom Sportske nedelje i predviđene.

“Danas je bila veoma jaka konkurencija i zabeležili smo baš tesna prolazna vremena. Deca su na vodenom poligonu, koji se sastojao iz nekoliko prepreka koje su morale da se savladaju u najbržem mogućem vremenu, pokazala svoje umeće, brzinu i spretnost. Takođe, većina dece koja su danas učestvovala su polaznici naše škole plivanja, koja su evo na kraju sezone mogla da pokažu koliko su napredovala i koliko su usavršila tehnike plivanja. Imali smo danas i najmlađeg takmičara Adama Šanta koji je tek završio prvi razred i koji je faktički danas i naučio da pliva. Drago mi je da je pristao da se takmiči i da je završio poligon bez problema kao i svi ostali” – izjavio je Stojaković.

Jučerašnji vodeni poligon privukao je 17 malih takmičara različitog uzrasta, a nakon završenog takmičenja, sva deca su sa osmehom na licu potvrdila da su se dobro zabavila i da je druženje najvažnije. Jedan od njih bio je i Bogdan Nikolić iz Pećinaca, koji je prezadovoljan što se takmičio.

“Bilo je odlično. Srećan sam što sam uspeo da preplivam poligon. Najvažnije je samo da učestvujem, a mesto nije bitno” – rekao je osmehom Bogdan Nikolić.

Prvo mesto u kategoriji devojčica osvojila je Marija Miler iz Pećinaca, koja svoj letnji raspust provodi sa drugarima na pećinačkim bazenima, a pohađa i Školu plivanja gde usavršava tehnike, kaže da poligon nije bio težak i da je i njoj najvažnije da učestvuje.

Vodeni poligon uspešno su preplivali i savladali svi takmičari, a najuspešniji u kategoriji dečaka bio je Miloš Jovičić iz Pećinaca sa prolaznim vremenom 31,73. Drugo mesto pripalo je Danilu Jovičiću iz Pećinaca sa prolaznim vremenom 41,79, dok je treće mesto osvojio Saša Groznica iz Golubinaca sa vremenom od 44,1 sekunde. U kategoriji devojčica najbolja je bila Marija Miler sa prolaznim vremenom 43,99, drugo mesto osvojila je Silvija Buđanovčanin iz Stare Pazove sa 47,44, a treće mesto pripalo je Dunji Srdić iz Pećinaca sa prolaznim vremenom 48,42 sekunde.

Diplome svim takmičarima, kao i pehare i medalje najuspešnijima uručili su Tomislav Ćirković direktor Javne ustanove “Sportski centar” i Bojan Pantić iz uprave Bazena.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje