Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 20. Novembar 2020.

Najteži dan za opštinu Pećinci od početka pandemije

Povratak

Najteži dan za opštinu Pećinci od početka pandemije
Najteži dan za opštinu Pećinci od početka pandemije

U opštini Pećinci ubrzano raste broj potvrđenih slučajeva infekcije korona virusom. Prema podacima Štaba za vanredne situacije opštine Pećinci, 19. novembra potvrđeno je 22 nova slučaja infekcije virusom COVID-19, a ukupan broj aktivnih slučajeva infekcije popeo se na 60.

Pećinački Štab će na sutrašnjem zasedanju, na osnovu podataka za poslednja 24 časa i ukupnog broja slučajeva infekcije koji su u naglom porastu, razmatrati uvođenje vanredne situacije na području pećinačke opštine i pooštravanje propisanih mera zaštite od širenja zaraze na lokalu.

Raste i broj građana koji se sa simptomima respiratornih infekcija javljaju u pećinačku kovid ambulantu. U prethodna 24 časa obavljeno je 73 pregleda, testirano je 37 pacijenata, a infekcija korona virusom potvrđena je kod 22 pacijenta. Na osnovu ovih podataka za očekivati je dalje pogoršanje situacije u narednim danima, poručuju iz Štaba za vanredne situacije, i još jednom apeluju na građane da poštuju mere zaštite, a posebno da ne organizuju i ne posećuju slavlja, koja su izvor širenja zaraze.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje