Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 24. Novembar 2020.

Juče 15 novih slučajeva infekcije korona virusom

Povratak

Juče 15 novih slučajeva infekcije korona virusom
Juče 15 novih slučajeva infekcije korona virusom

Štab za vanredne situacije Opštine Pećinci saopštio je danas da broj novozaraženih na teritoriji naše opštine i dalje raste. Zbog povećanog broja pacijenata koji se poslednjih dana javljaju u kovid ambulantu sa simptomima respiratornih infekcija, pećinački Dom zdravlja povećao je i broj lekarskih ekipa koje rade u kovid ambulanti, a samo tokom jučerašnjeg dana pregledano je ukupno 105 pacijenta od kojih je 15 pacijenata pozitivno na korona virus.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih korona virusom na teritoriji naše opštine, Štab za vanredne situacije je u subotu proglasio vanredno stanje, a od danas su na snazi i nove protivepidemijske mere, koje je usvojila Vlada Republike Srbije.

Iz JKP “Sava” apeluju na građane pećinačke opštine da pokažu odgovornost i razumevanje u novonastaloj situaciji i da na sahranama ograniče broj prisutnih na najbližu rodbinu najviše do 30 lica, kao i da poštuju propisan razmak između lica od najmanje dva metra, uz nošenje maski i poštovanje svih propisanih mera zaštite, a posebno da se ne okupljaju na daćama posle sahrane koje predstavljaju veći rizik od širenja infekcije nego sama sahrana.

Iz pećinačkog Štaba još jednom apeluju na građane da se pridržavaju svih propisanih mera zaštite i da budu odgovorni prema sebi, ali i prema drugima.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje