Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 11. Jun 2019.

Diogen među najzelenijim školama Vojvodine

Povratak

Diogen među najzelenijim školama Vojvodine
Diogen među najzelenijim školama Vojvodine

Na proslavi desetogodišnjice programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini‟, održanoj 5. juna u Sremskim Karlovcima, na Svetski dan zaštite životne sredine, uručene su nagrade najuspešnijim obrazovnim ustanovama koje su učestvovale u ovom programu. Među najuspešnijim školama i ove godine je bila Osnovna škola „Dušan Vukasović Diogen‟ iz Kupinova, a nagradu je u ime ustanove primila direktorka Ljiljana Živković.

Reč je o programu Pokrajinske vlade, koji se realizuje deset godina, s ciljem da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za svoju okolinu od najmlađih dana, a nagrade najuspešnijim ustanovama su uručili potpredsednici Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i Mihalj Njilaš

Potpredsednik Milićević je naglasio da impresivne brojke govore o tome šta je sve postignuto kroz ovu akciju u protekloj deceniji.

„Stotine škola i obrazovnih institucija širom Vojvodine učestvovalo je godinama unazad u ovoj akciji, a u ovoj jubilarnoj godini postignuti su i najbolji rezultati“ - kazao je Milićević i naveo podatak da se za učešće u programu prijavilo 128 škola i predškolskih ustanova iz Vojvodine, a nagrađeno je 60 čiji su učenici i nastavnici-mentori bili najuspešniji.

Ove godine najuspešnije škole očekuje jednodnevni izlet u zaštićena područja prirode i seminar za nastavnike. Nakon završenog programa svečanosti, učenici su učestvovali u ekološkim igrama na trgu u centru Sremskih Karlovaca, a nakon igara usledio je obilazak kulturno- istorijskih znamenitosti.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje