Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 2. Septembar 2019.

Deca najvernija publika

Povratak

Deca najvernija publika
Deca najvernija publika

Ovogodišnje Dečje kulturno leto završeno je u petak, 30. avgusta, na letnjoj pozornici u Deču izvođenjem predstave „Simfonija u F duru iliti mala lekcija protiv šunda“ u kojoj igra šidski glumac Cvetin Aničić.

Uoči predstave mališane, koji ni u ovom selu nisu izostali kao publika, pozdravio je direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Devrnja izrazivši zadovoljstvo zainteresovanošću dece za ovakvim sadržajima.

„Raduje me što su deca u svakom od šest sela, u kojima su ove godine održane dečje predstave, bila verna publika i što su nas svojim dolascima podstakli da razmišljamo u tom pravcu, a to je da sledeće godine organizujemo više ovakvih sadržaja namenjenih najmlađim stanovnicima naše opštine. Ukoliko se uzme u obzir odziv publike u svih šest sela, Dečke kulturno leto ocenjeno je kao najposećenije i nauspešnije, s obzirom da je predstave pogledalo preko tristapedesetoro dece“ – nalasio je Devrnja.

Tokom Dečjeg kulturnog leta u Karlovčiću i Brestaču u prvoj polovini avgusta izvedena je „Nevidljiva priča“ u kojoj igra Sanela Milošević, u Ogaru i Donjem Tovarniku mališani su se polovinom meseca družili sa „Pipi dugom čarapom“ u kojoj igra Jelica Brestovac, dok se deca u Obrežu i Deču krajem avgusta pogledali predstavu „Mala lekcija protiv šinda“ i šidskog glumca Cvetina Aničića.

Kulturni centar kao organizator petog “Pećinačkog kulturnog leta”, ove godine prvi put je organizovao Dečje kulturno leto u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vlada Obradović Kameni“ i Savetima mesnih zajednica, a pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje