Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 30. Novembar 2020.

Broj zaraženih u opštini Pećinci i dalje raste

Povratak

Broj zaraženih u opštini Pećinci i dalje raste
Broj zaraženih u opštini Pećinci i dalje raste

Iako je u petak i subotu, 27. i 28. novembra, kada je potvrđeno devet i šest novih slučajeva infekcije korona virusom, izgledalo kao da se situacija smiruje i da broj zaraženih na dnevnom nivou opada, u nedelju, 29. novembra, ponovo je potvrđeno 22 nova slučaja infekcije korona virusom u opštini Pećinci.

U Štabu za vanredne situacije opštine Pećinci kažu da je iz nedeljnih rezultata jasno da se epidemiološka situacija još uvek ne smiruje i da je korona virus i te kako aktivan u pećinačkoj opštini, te da je zbog toga, ukoliko želimo da smanjimo broj novozaraženih na dnevnom nivou, važno da nastavimo sa striktnim poštovanjem svih propisanih mera zaštite.

U opštini Pećinci je od 21. novembra na snazi vanredna situacija, a zbog povećanog broja pacijenata koji se javljaju u kovid ambulantu, pećinački Dom zdravlja „Dr Dragan Funduk“ povećao je broj lekarskih ekipa koje rade u kovid ambulanti. Ispred ambulante je postavljen šator koji je obezbedila pećinačka lokalna samouprava, kako bi pacijenti koji čekaju na pregled mogli da se zaštite od loših vremenskih uslova.

Učenici viših razreda osnovne škole, od petog do osmog razreda, kao i učenici pećinačke srednje tehničke škole od danas su na onlajn nastavi, dok osnovci uzrasta od prvog do četvrtog razreda i dalje neposredno pohađaju nastavu.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje