Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Nedelja, 18. Avgust 2019.

„Pipi duga čarapa“ oduševila mališane u Ogaru i Donjem Tovarniku

Povratak

„Pipi duga čarapa“ oduševila mališane u Ogaru i Donjem Tovarniku
„Pipi duga čarapa“ oduševila mališane u Ogaru i Donjem Tovarniku

U okviru programa Pećinačkog kulturnog leta, deca u Ogaru i Donjem Tovarniku su 16. avgusta imala priliku da pogledaju dečju predstavu o neobičnoj devojčici i njenim avanturama pod nazivom „Pipi duga čarapa“, u izvođenju Jelice Brestovac.

S obzirom da je u pitanju duhovita i vesela interaktivna priča, veliki broj mališana i njihovih roditelja imao je priliku da se uključi u predstavu koja podstiče na maštu i igru, a prema rečima autorke budi svest o jednakosti, prihvatanju različitosti, ljubavi prema svim ljudima na planeti i prema životinjama.

U oba sela publika nije izostala, a najmlađe je u ime domaćina, uoči početka predstave pozdravio direktor pećinačkog Kulturnog centra Pećinci Jovan Devrnja uz obećanje da će se sledeće godine češće organizovati programi za decu.

„Radujem se što je novina koju smo ove godine uveli, a odnosi se na Dečije kulturno leto u 6 sela naše opštine, zaživela već posle izvođenja prve prve predstave u Karlovčiću odakle smo krenuli. Deca su najiskrenija publika i zaslužuju da im posvetimo još više pažnje, ne bi li kultura stigla do svakoga od njih. Deca sa sela nemaju često priliku da uživaju u sličnim programima, te stoga obećavam da ćemo sledeće godine ući u svako naše selo i organizovati programe za naše buduće generacije“ – istakao je Devrnja.

Oko dvesta mališana do sada je pogledalo četiri dečje predstave u Karlovčiću, Brestaču, Ogaru i Donjem Tovarniku, a tokom poslednja dva petka, od 19.00 časova, najmlađi u Obrežu i Deču biće u prilici da pogledaju još jednu dečju predstavu pod nazivom „Mala lekcija protiv šunda“ u kojoj igra Cvetin Aničić.

Dečije kulturno leto organizuje se u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vlada Obradović Kameni“ i osnovnim školama, uz podršku Mesnih zajednica.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje