Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 24. Septembar 2020.

“Ženska posla” za kraj Pećinačkog kulturnog leta

Povratak

“Ženska posla” za kraj Pećinačkog kulturnog leta
“Ženska posla” za kraj Pećinačkog kulturnog leta

Onlajn Pećinačko kulturno leto u nedelju 27. septembra polako ulazi u svoju završnicu, kada će na zvaničnom YouTube kanalu Kulturnog centra Pećinci sa početkom u 20.00 časova premijerno biti emitovana pozorišna predstava "Ženska posla", rađena u okviru projekta ove ustanove "Pozorište na selu".

Kako nam je rekao direktor KC Jovan Devrnja, šesto onlajn "Pećinačko kulturno leto", u organizaciji Kulturnog centra a pod pokroviteljstvom opštine Pećinci, ove godine pružilo je priliku publici da uživa u koncertima filmske muzike za najmlađe, duhovne i etno muzike i pop i EX-YU rok muzike, a poslednje nedelje u septembru i u zanimljivoj pozorišnoj predstavi.

"Zaista smo ponosni što su naši onlajn programi naišli na dobar odziv posetilaca. I pored činjenice da smo ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane korona virusom obim programa smanjili, nismo uskratili poštovaocima kulture u našoj sredini sadržaje u kojima mogu da uživaju. S obzirom da smo planirali da se programi ove godine realizuju u svih 15 naselja naše opštine, uspeli smo na neki način da sadržaje učinimo dostupnim svakom meštaninu naše opštine, ali i šire" - istakao je Devrnja.

Jednočasovnu komediju "Ženska posla" na scenu je postavio student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Slobodan Stanković po tekstovima Duška Radovića iz knjige "Ženski razgovori", a uloge tumače Merima Radivojević, Jelena Nedeljković i Katarina Dobrić:

"U pitanju je duhovita kolaž priča u kojoj na sceni sve vreme vidimo tri žene koje tumače 27 različitih likova u zanimljivim komičnim situacijama. Publika će biti u prilici da se identifikuje s likovima, ali i da prepozna žene iz svoje okoline, njihove probleme, potrebe i zahteve" – rekao je Stanković.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje