Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 6. Novembar 2019.

Šekspirova tragedija na sremački način

Povratak

Šekspirova tragedija na sremački način
Šekspirova tragedija na sremački način

Učenici OŠ “Slobodan Bajić Paja” i Srednje tehničke škole “Milenko Verkić Neša” iz Pećinca juče su na sceni Kulturnog centra Pećinci odigrali predstavu “Romeo i Julija na sremački način”, koja je rezultat zajedničkog projekta ove dve škole pod nazivom “Druženje osmaka i srednjoškolaca”. A šta se dogodi kada se porodice Monteki i Kapulet dosele u Srem, u Pećince, imali su priliku da vide osmaci iz Kupinova, Šimanovaca, Pećinaca i Donjeg Tovarnika.

Kako nam je rekla Milijana Srdić, direktor pećinačke osnovne škole, u pripremi i realizaciji predstave učestvovalo je 13 glumaca, statista i pomagača, a za nabavku kostima i izradu scenografije pobrinuli su se i učenici i roditelji.

“Predstava je nastala kao projekat saradnje naše dve škole sa ciljem da se širi drugarstvpo, razvija kreativnost, kao i da se što uspešnije sprovede tranzicija učenika iz osnovne u srednju školu. Drago mi je da su i učenici i profesori pripremili predstavu uz puno entuzijazma i kreativnosti, što se videlo na sceni, tako da su prikazali obe škole u najboljem svetlu” – rekla je Srdić.

Predstava “Romeo i Julija na sremački način” obiluje lokalnim govorom i komičnim prikazom sremačkog mentaliteta, a za scenario i režiju su bile zadužene profesorke osnovne i srednje škole Vesna Devrnja i Biljana Jovančić.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje