Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Subota, 28. Novembar 2020.

Đaci od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu

Povratak

Đaci od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu
Đaci od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu

Prema podacima Štaba za vanredne situacije opštine Pećinci tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti pećinačkog Doma zdravlja pregledan je ukupno 101 pacijent od čega je kod njih 9 potvrđena infekcija korona virusom. Kako je danas rekao predsednik opštine Pećinci i komandant opštinskog Štaba Siniša Đokić, iako je broj inficiranih osoba za poslednja dvadesetčetiri časa nešto manji u odnosu na prošle dane, epidemiološka situacija na teritoriji opštine Pećinci i dalje je alarmantna.

Na današnjem Štabu su potvrđene i nove mere Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti Covid-19 koje se odnose na organizaciju rada osnovnih i srednjih škola, kao i na izmenu kalendara za školsku 2020/2021. godinu. Nove mere podrazumevaju od ponedeljka 30. novembra rad na daljinu u svim osnovnim školama na teritoriji pećinačke opštine za više razrede – od petog do osmog razreda, kao i u pećinačkoj srednjoj školi, ali i u muzičkim školama. Niži razredi osnovnih škola, od prvog do četrvtog razreda, nastavljaju neposredni obrazovno-vaspitni rada prema izabranom modelu organizacije nastave u okviru postojećeg operativnog plana rada škole.

U skladu sa odlukom o promeni kalendara za tekuću školsku godinu prvo polugodište završava se 18. decembra, a zimski raspust traje od 21. decembra do 15. januara 2021. godine. Drugo polugodište počinje 18. januara 2021. godine.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje