Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 7. Januar 2019.

TRBOVIĆ: Božić je vreme tolerancije i međusobnog razumevanja

Povratak

TRBOVIĆ: Božić je vreme tolerancije i međusobnog razumevanja
TRBOVIĆ: Božić je vreme tolerancije i međusobnog razumevanja

Predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović prisustvovao je sinoć sa građanima Kupinova večernjem bogosluženju u hramu Svetog Luke i paljenju badnjaka ispred hrama. On je tom prilikom naglasio da opštinsko rukovodstvo svake godine, zajedno sa građanima, prisustvuje bogosluženju na Badnje veče u nekom od naselja opštine Pećinci i ujedno je građanima pećinačke opštine čestitao Božić.

Svim građanima opštine Pećinci koji Božić slave po julijanskom kalendaru želim da im ovaj veliki pravoslavni praznik donese mir i sreću u domove. Božić je vreme kada svi treba da budemo jedna velika porodica, vreme koje u nama treba da probudi duh tolerancije i međusobnog razumevanja, čemu treba da stremimo, ne samo u dane ovog velikog praznika, već tokom cele godine - poručio je predsednik Trbović.

Mesni paroh Jerej Predrag Mihajlović naglasio je u svom obraćanju da je Božić vreme kada među nama ima puno ljubavi.

Mi Kupinci imamo tu čast da stojimo ovde, u svetinji gde je stajala i naša Sveta Majka Angelina, gde je stajao despot Đurađ Branković i njegov sin despot Stefan Slepi. Imamo sreću da imamo dve crkve u kojima možemo da se molimo, a imaćemo i treću – crkvu Svete Trojice čiju smo obnovu započeli. U tome imamo pomoć odbornika Crkvene opštine Kupinovo, Eparhije sremske i našeg preosvećenog vladike Vasilija, a odazvala se i naša Opština Pećinci, koja je sva sredstva koja izdvaja za crkvene zajednice, na preporuku vladike Vasilija dodelila Kupinovu - rekao je Mihajlović.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje