Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 6. Decembar 2018.

Domaća jela za svetsko tržište

Povratak

Domaća jela za svetsko tržište
Domaća jela za svetsko tržište

Kompanija Moja mama privodi kraju opremanje i testiranje opreme u objektu u Šimanovcima i u završnoj je fazi priprema za početak proizvodnje. Kompaniju je 30. novembra posetio predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović, a sa razvojnim planovima kompanije upoznao ga je osnivač i vlasnik Moje mame Dušan Radović.

Radović je privrednik iza kojeg stoji višedecenijsko iskustvo na polju gastronomije i ugostiteljstva. On je vlasnik lanca restorana Porto Maltese, brenda koji je franšizom prodat u tridesetak restorana u Evropi i Rusiji. Upravo to iskustvo je, kako sam kaže, pretočeno u brend Moja mama, koji nudi novi koncept u ishrani kroz pripremanje gotovih sveže kuvanih jela, pripremljenih bez aditiva, konzervansa i emulgatora, po receptima iz domaće kuhinje, od kvalitetnih domaćih namirnica.

Potencijal ovako inovativne tehnologije pripreme hrane, kakav trenutno ne postoji u svetu je ogroman. Gotova jela se svuda u svetu pripremaju industrijski. Mi nudimo gotova domaća jela koja su kuvana kao kod kuće ili u vrhunskim restoranima. Cilj nam je da stvorimo brend koji ćemo ponuditi na tržištu franšiza i da sve restorane u svetu koji kupe našu franšizu snadevamo namirnicama proizvedenim u Srbiji. Vrednost investicije do sada je 1,6 miliona evra. U ovom trenutku već obučavamo radnike, a prvi obroci bi trebalo da izađu iz naše kuhinje do kraja decembra. Maksimalni dnevni kapacitet ovog proizvodnog pogona je 75.000 obroka i 25.000 salata dnevno. U našem asortimanu, koji obuhvata mediteranski i kontinentalni meni, biće 42 vrste jela i 20 vrsta salata - rekao je Dušan Radović i dodao da će u punom kapacitetu biti potrebno oko 200 radnika, a da će kompanija biti orijentisana na lokalnu radnu snagu i da će upošljavati i radnike starije od 50 godina, koje će sama obučavati.

Predsednik Trbović je izjavio da ga raduje najava rukovodstva kompanije Moja mama da će prednost pri upošljavanju imati lokalno stanovništvo.

Nadam se da će se ambiciozni planovi naših današnjih domaćina ostvariti, jer bi nama kao lokalnoj samoupravi mnogo značila mogućnost da se uposli deo nazaposlenih starijih od 50 godina, s obzirom da je reč o teže upošljivoj kategoriji stanovništva, posebno kada su u pitanju žene. To bi nam pružilo mogućnost da dodatno smanjimo broj nezaposlenih u našoj opštini, kojih je prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje iz novembra ukupno 753, od čega je 417 žena - izjavio je Trbović.

Moja mama planira distribuciju svojih proizvoda preko sopstvenih restorana na četiri lokalcije u Beogradu, snabdevanjem lanaca supermarketa i drugih trgovinskih objekata, ugostiteljskih objekata, prodajom franšize restoranima i kafićima, snabdevanjem pravnih lica koja imaju sopstvenu ishranu zaposlenih, kao i kroz organizaciju online prodaje.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje