Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 4. Decembar 2018.

Bezbedniji saobraćaj u Pećincima i Deču

Povratak

Bezbedniji saobraćaj u Pećincima i Deču
Bezbedniji saobraćaj u Pećincima i Deču

Opština Pećinci je jedna od trinaest lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine koje su dobile podsticajna sredstva za razvoj saobraćaja i putne infrastrukture – zone škola, brzinski displeji i semafori. U zgradi Pokrajinske vlade, 28. novembra, predstavnicima lokalnih samouprava ugovore je uručio Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić. U ime Opštine Pećinci ugovor o dodeli sredstava za postavljanje tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u dva naselja potpisao je predsednik Opštine mr Željko Trbović.

“Dodeljenim sredstvima biće postavljena dva ležeća policajca u ulici Jove Neguševića u Pećincima, na raskrsnici sa obilaznicom iz pravca Sibača i iz pravca Pećinaca, kao i jedan ležeći policajac u ulici Braće Nešković u Deču, u zoni škole. Inače, Opština Pećinci poslednjih godina dosta je učinila na unapređenju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. U Šimanovcima je na mestu gde deca na putu do škole prelaze jednu od najprometnijih ulica u našoj opštini, postavljen ležeći policajac sa pešačkim prelazom na samom ležećem policajcu, kao i brzinski displeji sa obe strane pešačkog prelaza, a nedavno smo obnovili i horizontalnu i vertikalnu signalizaciju na opštinskim putevima, posebno u zonama škola” – rekao je predsednik Trbović.

Ukupna vrednost radova za ove dve investicije je 342.540,00 dinara. Pokrajinski sekretarijat dodelio je pećinačkoj opštini sredstva u iznosu od 274.032,00 dinara, dok će ostatak sredstava iz bužeta obezbediti Opština Pećinci.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje