Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 7. Novembar 2018.

Prekogranična saradnja za kvalitetnije komunalne usluge

Povratak

Prekogranična saradnja za kvalitetnije komunalne usluge
Prekogranična saradnja za kvalitetnije komunalne usluge

U Brčkom je, u sredu 31. oktobra, održan radni sastanak svih partnera na zajedničkom projektu prekogranične saradnje održivog upravljanja vodovodnim i kanalizacionim sistemima, kojem su prisustvovali predstavnici opštine Pećinci, Sremske Mitrovice, Pelagićeva i Vlade Brčko distrikta, kao i predstavnici Regionalne razvojne agencije Srem. Ispred Opštine Pećinci sastanku su prisustvovali predsednik mr Željko Trbović i njegov zamenik Zoran Vojkić.

Projekat ukupne vrednosti oko 1.200.000 evra predviđa izgradnju objekata komunalne infrastrukture, nabavku opreme za bolje funkcionisanje komunalne infrastrukture i edukaciju kadrova iz ove oblasti, a kako nam je rekao predsednik mr Željko Trbović realizacija projekta omogućila bi efikasnije pružanje komunalnih usluga.

„Projekat je pozitivno ocenjen i u fazi je predselekcije. Ukoliko bude odobren, Opština Pećinci će dobiti sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju prečistača u zoni Specijalnog rezervata prirode „Obedska bara“, za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže u Popincima i dostavno vozilo za hitne intervencije sa pratećom opremom za pećinačko Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ – rekao je Trbović.

Direktor Regionalne razvojne agencije Srem Milan Mirić, nada se da će projekat biti odobren i da bi početkom sledeće godine novac mogao biti u opticaju, kao i da su se svi partneri na projektu usmerili na temu infrastrukture, komunalne usluge, nabavku opreme, izgradnju delova kanalizacione mreže, ali i razmenu znanja i iskustva kroz formiranje zajedničkog Centra za obuku operatera za prečišćavanje otpadnih voda.

Projektom prekogranične saradnje održivog upravljanja vodovodnim i kanalizacionim sistemima partneri su konkurisali na javni poziv koji je raspisan od strane Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije, Direkcije za evropske integracije Saveta ministara BiH i Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije u okviru IPA II Programa prekogranične saradnje Srbija – BiH.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje