Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 6. Novembar 2018.

Pećinačka biblioteka bogatija za 400 novih naslova

Povratak

Pećinačka biblioteka bogatija za 400 novih naslova
Pećinačka biblioteka bogatija za 400 novih naslova

Narodna biblioteka u Pećincima već godinama se trudi da svojim čitaocima omogući kvalitetne i nove naslove, a bogat knjižni fond biće obogaćen tokom narednih dana za još 400 novih naslova. Najčitanija beletristika, aktuelni naslovi iz oblasti psihologije, sociologije, dečje literature, kao i lektire za školu biće uskoro dostupne čitaocima, a prema rečima direktorke Nevene Naić Narodna biblioteka u Pećincima, kao i ogranci u Šimanovcima, Ašanji i Ogaru nude niz povoljnosti za ljubitelje pisane reči.

„Trudimo se da budemo što pristupačniji našim čitaocima i da im finansijski momenat ne bude prepreka da dođu i pročitaju omiljenu knjigu. Već dugi niz godina ista je cena članarine, a učenici od I do IV razreda imaju tokom čitave godine besplatne članarine. Takođe, penzioneri i nezaposleni imaju popust, dok u saradnji sa pećinačkim Crvenim krstom omogućavamo dobrovoljnim davaocima krvi besplatnu članarinu. Novih 400 naslova nabavili smo na Beogradskom Sajmu knjiga koji je, pored otkupa koji jednom godišnje organizuju Ministarstvo kulture i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, za nas veoma značaj jer smo u prilici da dokupimo naslove koji su propušteni tokom otkupa ili su izašli neposredno pred sajam“ – rekla je Naić.

Pećinačka Narodna biblioteka raspolaže sa 47.050 naslova, između ostalog i sa popularnim naslovima iz istorije, psihologije i sociologije, koji su veoma traženi među studentima. Dečji kutak u čitaonici biblioteke u Pećincima sve više privlači najmlađe, a po rečima Direktorke Naić jedni od najredovnijih čitalaca upravo su najmlađi Pećinčani. Trenutno je od stranih autora najčitanija Elena Ferante i njena knjiga „Moja genijalna prijateljica“, dok je od domaćih autora već duže vreme u samom vrhu Jelena Bačić Alimpić i njena najnovija knjiga „Kofer iz Berlina“.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje