Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 9. Oktobar 2018.

Šimanovčanke nastavljaju sa humanitarnim radom

Povratak

Šimanovčanke nastavljaju sa humanitarnim radom
Šimanovčanke nastavljaju sa humanitarnim radom

Tokom protekle nedelje članice Udruženja žena „Šimanovčanke“ odazvale su se na apel pećinačkog Crvenog krsta i isporučile ovoj ustanovi znatnu količinu korišćene odeće i obuće. Kako nam je rekla Dušica Milošević, predsednica Šimanovčanki, ovaj put su pretežno prikupile odeću i obuću za decu – od beba do tinejdžera, ali i dosta toplih jakni za odrasle, kao i jedna kolica za bebe i nosiljku za bebu staru do 6 meseci.

„Zahvaljujući angažovanju naših članica i svih Šimanovčana uspeli smo da prikupimo sve ovo i da isporučimo Crvenom krstu. Svesni smo potreba njihovih korisnika i naša akcija prikupljanja korišćene garderobe traje tokom čitave godine. Ovim putem apelujem na sve naše sugrađane da ne bacaju odeću po kontejnerima, nego da nas kontaktiraju i donesu u naše udruženje, jer se mi, pored prikupljanja garderobe za pećinački Crveni krst, trudimo da pomognemo svakome koje je pomoć potrebna. Nedavno smo poslali određenu količinu garderobe jednoj porodici iz Kuršumlije, zatim porodici kod Valjeva, a prikupili smo i neophodnu topliju garderobu za jednu ženu iz Jakova. Pored prikupljanja garderobe, trudimo se da na svaki način uveselimo i našu decu, tako da smo, zahvaljujući pre svega pomoći Opštine Pećinci, tokom Dečije nedelje šimanovačkim predškolcima poklonile slikovnice, knjige i slatkiše“ – rekla je Milošević.

Pored humanitarnog rada, Šimanovčanke se trude da redovno posećuju izložbe koja organizuju njihova prijateljska udruženja. Tako su samo tokom proteklog meseca posetile 11 manifestacija, na kojima su osvajale brojne nagrade, kao što su prve nagrade u Jakovu, Moroviću i Ogaru na „Kurzovina fest“. Takođe, prema rečima Dušice Milošević, članice udruženja aktivne su i u organizovanju manifestacija, tako da već 20. oktobra u šimanovačkom Domu kulture organizuju književno-slikarsko veče peto po redu „U srcu Srem(a)“.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje