Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Utorak, 12. Jun 2018.

Sećanje na borce Posavskog odreda i Kamenog

Povratak

Sećanje na borce Posavskog odreda i Kamenog
Sećanje na borce Posavskog odreda i Kamenog

Na spomen obeležju u Karlovčiću, u nedelju su položeni venci povodom obeležavanja sedamdeset šest godina od osnivanja Posavskog partizanskog odreda i 74 godine od pogibije narodnog heroja Vlade Obradovića Kamenog. Na mestu pogibije narodnog heroja i spomeniku podignutom u čast osnivanja Posavskog partizanskog odreda održana je komemoracija u prisustvu predstavnika SUBNOR-a iz Novog Sada, pećinačke opštine i Surčina, zamenika predsednika opštine Pećinci Zorana Vojkića, članova Saveta mesne zajednice Karlovčić, najstarijeg učesnika NOB-a Živka Delića iz Karlovčića i brojnih meštana Karlovčića, kao i predstavnika pećinačke predškolske ustanove koja nosi ime palog heroja Kamenog.

Svake godine u junu, održava se komemoracija na spomen obeležju u Karlovčiću što je od izuzetne važnosti, ne samo za učesnike NOB-a nego i za sve građane Srema, jer, kako nam je rekao Zoran Vojkić, zamenik predsednika, borci Posavskog odreda na čelu sa Vladom Obradović Kamenim pružili su nezapamćen otpor okupatoru i na nama je da ih se ne samo sećamo, nego i održavamo spomen obeležje.

“Drago mi je da vidim da je ovo spomen obeležje lepo uređeno i održavano, jer to je najmanje što možemo da učinimo, ne samo za borce Posavskog odreda, nego i za sve naše heroje. Inicijativa da se ovo spomen obeležje ovako uredi i održava potekla je od članova Saveta mesne zajednice iz Karlovičića a mi ćemo biti uvek tu da takve ideje podržimo, jer svi naši heroji, borili su se i dali svoje živote da bi mi danas bolje živeli” – rekao je Vojkić.

Komemoraciji su prisustvovali i učenici područne škole „Dušan Jerković-Uča“ iz Karlovčića, koji su za ovu priliku pripremili prigodan program.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje