Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 12. Januar 2018.

Pri kraju renoviranje Doma kulture u Sibaču

Povratak

Pri kraju renoviranje Doma kulture u Sibaču
Pri kraju renoviranje Doma kulture u Sibaču

Novoizabrani predsednik opštine Pećinci Željko Trbović posetio je danas Sibač, gde je obišao radove na renoviranju Doma kulture koji su pri samom kraju, a u okviru kojih je renovirana i spoljašnjost i unutrašnjost ovog objekta – urađena je nova fasada, u sali su ugrađene nove keramičke pločice, renovirani su toaleti, a uređena su i dva lokala u koje su preseljene Mesna kancelarija i pošta.

Predsednik Trbović je tom prilikom ponovio ono što je rekao i pre dva dana, kada je izabran za predsednika, a to je da nema vremena za spavanje na lovorikama i da novoizabrano opštinsko rukovodstvo mora odmah zasukati rukave.

„Tokom decembra smo započeli novi investicioni ciklus u našoj opštini, u okviru kojeg smo pokrenuli 34 infrastrukturna projekta i sa tim poslom se ne sme stati. Već u ovom trenutku naš projektni tim ima desetak pripremljenih projekata sa kojima ćemo konkurisati za sredstva kod republičkih, pokrajinskih i međunarodnih fondova i očekujem da ćemo već tokom ove godine započeti nekoliko novih velikih infrastrukturnih investicija“ – rekao je Trbović.

Po rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Sibač Đorđa Smiljanića, sibački Dom kulture je duže od decenije bio neupotrebljiv zbog zapuštenosti, a sada dobija potpuno nov izgled.

„Zbog nebrige smo došli u situaciju da nam Mesna kancelarija i pošta budu u privatnom objektu. Sada zahvaljujući razumevanju pećinačke lokalne samouprave ponovo imamo Dom kulture, a osposobili smo i prostor za Mesnu kancelariju i poštu. Tokom decembra je i na osnovnoj školi zamenjena dotrajala stolarija novom PVC stolarijom, a zamenjene su i keramičke pločice u hodniku škole, tako da i sibački učenici imaju mnogo bolje uslove za učenje“ – rekao je Smiljanić i ocenio da u Sibač godinama nije ovoliko uloženo.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje