Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Sreda, 10. Januar 2018.

Opština Pećinci bez morbila

Povratak

Opština Pećinci bez morbila
Opština Pećinci bez morbila

Dok se epidemija morbila (malih boginja) širi Srbijom u Domu zdravlja „Dr Dragan Funduk“ u Pećincima još uvek nema zabeleženih slučajeva obolevanja od ove bolesti na teritoriji pećinačke opštine, a situacija se prati svakodnevno.

Direktorka pećinačkog Doma zdravlja Dubravka Cvetković Mićić kao glavni razlog što u opštini Pećinci nema obolelih vidi izuzetno dobar obuhvat u vakcinisanju dece.

„Kod nas je vakcinacijom obuhvaćeno 98 odsto dece sa teritorije pećinačke opštine i zahvaljujući ovako dobrom preventivnom delovanju još uvek nemamo zabeleženih slučajeva zaraze morbilama. Vodimo urednu evidenciju, razgovaramo sa roditeljima i ukazujemo na neophodnost vakcinacije, tako da u ovom trenutku imamo ukupno 10 nevakcinisane dece u celoj opštini. Ovakav pristup očigledno daje rezultate i zato smo za razliku od nekih drugih sredina u Srbiji pošteđeni epidemije“ – rekla nam je Dubravka Cvetković Mićić i dodala da se izveštaji o epidemiološkoj situaciji u opštini Pećinci svakodnevno dostavljaju Zavodu za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici, a da su svi slučajevi u kojima su roditelji odbili da vakcinišu decu, što je zakonska obaveza, evidentirani i prijavljeni sanitarnoj inspekciji.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje