Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 8. Januar 2018.

Pećinačka biblioteka bogatija za 1500 naslova

Povratak

Pećinačka biblioteka bogatija za 1500 naslova
Pećinačka biblioteka bogatija za 1500 naslova

Vreme praznika tokom zimskog perioda uglavnom je rezervisano za porodična okupljanja, ali nemali broj građana pećinačke opštine tokom tih dana posećuje i biblioteku, u potrazi za omiljenim autorom ili naslovom. Narodna biblioteka u Pećincima, zajedno sa ograncima, broji oko 1200 članova, a prema rečima direktorke Nevene Naić, ukusi naše čitalačke publike ne razlikuju se puno od ukusa čitalaca u većim gradovima koji su stalno u potrazi za aktuelnim naslovima, te je krajem prošle godine književni fond Narodne biblioteke u Pećincima obogaćen sa 1500 novih naslova.

„Imali smo izuzetno dobru nabavku prošle godine, gde smo deo knjiga nabavili putem otkupa Ministarstva kulture, deo putem dobijenih sredstava na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, a preko 400 naslova uspeli smo, zahvaljujući sredstvima opštine Pećinci da nabavimo na oktobarskom sajmu knjiga, što nam zaista puno znači. Ovom nabavkom smo obnovili deo knjižnog fonda koji je namenjen deci za lektire, a ostalo su naslovi iz oblasti beletristike, popularne nauke, psihologije - uglavnom ono što su naši čitaoci tražili“ – rekla je Nevena Naić.

Narodna biblioteka u Pećincima, broji preko 46 hiljada naslova, a može da se pohvali i bogatim fondom stručne literature, a kako je naglasila direktorka Naić među najpopularnijim domaćim autorima izdvajaju se Dejan Stojiljković i Jelena Baćić Alimpić, dok su od stranih autora najtraženiji Paolo Koeljo i Ju Nesbe.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje