Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 12. Oktobar 2017.

U subotu „Kurzovina fest“ u Aksentijevom kućerku

Povratak

U subotu „Kurzovina fest“ u Aksentijevom kućerku
U subotu „Kurzovina fest“ u Aksentijevom kućerku

Turistička organizacija opštine Pećinci, u subotu 14. oktobra, organizuje prvi „Kurzovina fest“ u Aksentijevom kućerku u Ogaru. Od 11.00 do 18.00 časova posetioce očekuje bogat program posvećen jednoj od najzastupljenijih poljoprivrednih kultura u Sremu – kukuruzu i ,naravno, kukurzovini ili kako to Sremci vole da kažu „kurzovini“.

„Njegovo Veličanstvo kukuruz, u Sremu kuruz, zauzima izuzetno mesto u životu Srema i Sremaca. Velika pažnja posvećuje se izboru semena, nezi i uzgoju kukuruza, a berba je gotovo ritual. Ogroman broj proizvoda koji se prave od kukuruza, kao i širok spektar primene istih, daje pravo da ga nazovemo Njegovim Veličanstvom. Otuda i naša potreba da prirodnu vezu poljoprivrede i turizma otelotvorimo kroz manifestaciju posvećenu kukuruzu, nazvanu “Kurzovina fest”. Jesenje boje seoskih atara, obližnjih šuma i bagrenjaka, prosute po dvorištu etno kuće u Ogaru, razdragano igranje dece, miris vrućih kolača na kurzovini i vanil šećera, zvuci tambura i sremačke nošnje, više su nego dobar razlog da se poseti ova manifestacija“ – kaže v.d. direktora pećinačke Turističke organizacije Ljubica Bošković.

Manifestacija počinje u 11.00 časova i do 18.00 časova posetioce očekuju slasni sremački kolači koje će pripremiti vredne članice udruženja žena, razigrani mališani koji će praviti strašila od bundeve i čardake od čokanja, predavanja i takmičenja za naše marljive ratare, pesnici, pevači, folklor, tamburaši, pčelinji prizvodi i sremački paprikaš, a od 19.00 časova posetioci će moći da uživaju u koncertima grupe „Divlja ruža“ iz Ogara i benda Aleksandra Stojanovića i Jovane Milić.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje