Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 10. Avgust 2017.

Sve veća zainteresovanost dece za plivanje

Povratak

Sve veća zainteresovanost dece za plivanje
Sve veća zainteresovanost dece za plivanje

Počevši od 1. jula na pećinačkim bazenima svakog utorka, četvrtka i subote održavaju se časovi plivanja za najmlađe koji žele da nauče da plivaju ili one malo starije koji žele da usavrše razne tehnike plivanja. Zahvaljujući saradnji sa pećinačkom lokalnom samoupravom, Sportski savez “Razvoj sportova” i Bazeni Pećinci i ove godine uspešno realizuju besplatnu školu plivanja koju vode iskusni i obučeni instruktori.

Od prvih koraka upoznavanja sa vodom i razbijanja straha, preko vežbi u vodi do konačnog razvijanja raznih stilova plivanja, instruktori se trude da iz godine u godinu unaprede program rada sa decom, ali i ono najvažnije – da što više polaznika na kraju sezone samostalno pliva u bazenu.

“Zaintresovanost dece je velika i ove godine imamo preko 130 polaznika, koji su podeljeni u tri grupe – plivači, plivači bez kondicije i tehnike i neplivači. Zadovoljni smo kako treninzi napreduju, jer su već neka deca iz kategorije neplivača prešla u kategoriju plivača, a mnoga su već razvila odlične tehnike plivanja. Naš cilj svakako je da što više dece nauči da pliva, ali isto tako i kako se ponaša u vodi ili pored nje -učimo ih da ne trče oko bazena, jer su pločice vlažne i klizave, pa može doći do padanja i povređivanja. Takođe ih učimo da u bazen ne ulaze odmah nakon obroka i bez nadzora” – istakao je Ivan Stojaković instruktor plivanja, i dodaje da je ove godine program rada sa decom unapređen tako da su obezbeđene daske za plivanje za svakog polaznika, kao i obruči i oktagoni za vežbe ronjenja i zarona.

Treninzi se održavaju svakog utorka, četvrtka i subote od 19:00 do 20:00 časova, a prijave i dalje traju i mogu se obaviti dolaskom na bilo koji od treninga. Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 063/575 023 ili na zvaničnom sajtu Bazena Pećinci http://www.bazenipecinci.com

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje