Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 10. Avgust 2017.

Zlatne ruke Sremica na Kosovu

Povratak

Zlatne ruke Sremica na Kosovu
Zlatne ruke Sremica na Kosovu

Tokom protekla dva dana Udruženja žena sa teritorije pećinačke opštine boravila su na Kosovu, predstavljajući narodnu tradiciju Srema ali i prirodne i kulturno-istorijske vrednosti opštine Pećinci. Članice Udruženje žena “Majka Angelina” iz Kupinova i “Sremice” iz Pećinaca učestovale su na manifestaciji “Zlatne ruke Kosovke devojke” u okviru programa “Tradicija nas je održala”, koji je održan u Lapljem selu u opštini Gračanica 7. i 8. avgusta povodom Svete Petke, na kojoj su učestvovala i udruženja žena iz Kuršumlije, Kruševca, Makedonije i Kosova.

U organizaciji Udruženja poslovnih žena “Avenija” iz Lapljeg sela, ova manifestacija bila je izložbenog karaktera, a kako nam je rekla Vesna Radanov predsednica UŽ “Majka Angelina”, pored predstavljanja tradicije i običaja Srema, i prirodnih lepota naše opštine, na ovoj manifestaciji su sklopljena prijateljstva, čija je vrednost nemerljiva.

“Izuzetno smo počastvovane i ponosne što smo učestovale na ovakvoj jednoj manifestaciji i što smo bile u prilici, ne samo da prezentujemo naše običaje i vrednosti, nego i da posetimo srpske svetinje Gračanicu, Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane. Takođe, zahvalni smo organizatorima i opštini Gračanica koji su nam ovo omogućili i svakako ćemo i naredne godine učestvovati na manifestaciji “Zlatne ruke Kosovke devojke”, jer ovakva druženja su poseban doživljaj i ne zaboravljaju se” – rekla je Radanov, i dodala da su organizatori obećali da će posetiti opštinu Pećinci, pre svega Kupinovo i Obedsku baru.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje