Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Petak, 19. Maj 2017.

Radost predškolaca na šetalištu u Pećincima

Povratak

Radost predškolaca na šetalištu u Pećincima
Radost predškolaca na šetalištu u Pećincima

U okviru obeležavanja Dana opštine, na šetalištu u Pećincima održana je Olimpijada predškolaca, u organizaciji Sportskog saveza „Razvoj sportova“ pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave. Šetalište je danas bilo ispunjeno osmesima preko 200 predškolaca sa teritorije pećinačke opštine, koji su na poligonu spretnosti pokazali veštine u savladavanju prepreka, takmičeći se sa svojim vršnjacima.

Ispred lokalne samouprave manifestaciji su prisustvovale Snežana Gagić načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički koja je obraćajući se malim takmičarima istakla značaj ovog sportskog događaja, jer, kako je rekla, na jesen polaze u prvi razred gde ih očekuje više obaveza, ali na sport ne smeju da zaborave.

„Ovo je prilika da stavimo krunu na jedan period koji su deca provela u predškolskoj ustanovi i da ih pripremimo za ono što sledi a to je polazak u prvi razred, koji je svakako velika promena za njih. Pored lepog druženja danas, važno je da deca shvate da je bavljenje sportom od izuzetne važnosti za njihov pravilan razvoj i da treba da nastave da se bave sportom bez obzira koliko obaveza imaju“ – rekla je prva žena pećinačke opštine.

Po završetku takmičarskog dela programa, nasmejani i veseli predškolci okitili su se medaljama, koje su im uručili predsednica Dubravka Kovačević Subotički, načelnica Snežana Gagić i predsednik Sportskog saveza Siniša Đokić, sa željom da im upravo te medalje budu svojevsrtan podsetnik na jedan period njihovog najmlađeg i najbezbrižnijeg doba.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje