Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 18. Maj 2017.

„Bitka“ juniora i seniora na pećinačkoj šahovskoj tabli

Povratak

„Bitka“ juniora i seniora na pećinačkoj šahovskoj tabli
„Bitka“ juniora i seniora na pećinačkoj šahovskoj tabli

Tradicionalno, povodom Dana opštine, na šetalištu pored Kulturnog centra u Pećincima Sportski savez „Razvoj sportova“ organizuje šahovski turnir, na kome se posebno takmiče juniori i seniori. Ovogodišnji turnir danas je okupio 23 igrača sa teritorije pećinačke opštine – 12 u seniorskoj i 11 u juniorskoj konkurenciji.

U seniorskoj konkurenciji pobedio je Lazar Pešterac iz Šimanovaca sa 9,5 poena iz 11 partija. Učinak ostalih šahista: Lazar Babić 9, Dejan Živanović i Živko Petrović po 8,5, Božidar Jovanović i Dejan Jovanović po 6, Miroslav Gudović i Zoran Vukov po 4, Lazar Čavić, Vojislav Popović i Ivica Najić po 3 i Radovan Vasić 1,5 poena. Nagrade zasluženo najboljim učesnicima u seniorskoj konkurenciji uručio je Tomislav Ćirković, direktor Javne ustanove „Sportski centar“.

Najuspešniji u juniorskoj konkurenciji bio je Nemanja Martić iz Pećinaca, koji je iz 10 partija osvojio 9 poena. Plasman preostalih učesnika: Jovan Petrović i Nikola Jovanović po 8, Miloš Kocoljevac 7, Jovan Nešković 6, Nikola Kocoljevac 5,5, Janko Papuga, Mihajlo Komplenac i Filip Čubrilo po 3,5 i Marko Repac 1 i Mihajlo Dudić bez poena, a najuspešnijim mladim šahistima medalje je dodelio Dejan Živanović, pomoćnik predsednice opštine Pećinci.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje