Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 18. Maj 2017.

Bezgranična dečja mašta iskazana perom i kistom

Povratak

Bezgranična dečja mašta iskazana perom i kistom
Bezgranična dečja mašta iskazana perom i kistom

U okviru manifestacije Dani opštine Pećinci, danas su u Kulturnom centru Pećinci dodeljene nagrade učenicima osnovnih škola sa teritorije pećinačke opštine, koji su pobedili na literarnom i likovnom konkursu ove ustanove.

Mladim pobednicima, nagrade su uručili Snežana Gagić načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i Jovan Devrnja direktor Kulturnog centra i član žirija, koji je u svom obraćanju deci istakao značaj konkursa jer na svojevrstan način pobuđuje njihovu maštu.

„Ove godine smo imali daleko više prijavljenih učenika, a žiri nije imao ni malo lak zadatak. Po prvi put smo dodelili po dve druge i dve treće nagrade za oba konkursa u obe kategorije. Inače, deca koja su se prijavila na literarni konkurs bave se pisanjem u okviru svoje škole ili posećuju literarne sekcije, te se vidi jedan kontinuitet i kvalitet u radu, što je veoma važno za tu decu i zato su ona tako odskočila i ove godine napravila sjajan uspeh. Takođe, i deca koja su učestvovala na likovnom konkursu pokazala su izuzetan talenat i neverovatnu maštu“ – rekao je Devrnja.

Na ovogodišnjem literarnom konkursu „Na krilima mašte“, pristiglo je preko 50 radova, a mladi pesnici bili su u prilici da svoj talent iskažu putem teme „Aplauz za knjigu“. Odluku o pobednicima ovogodišnjeg konkursa doneo je stručni žiri u sastavu Gordana Šarić, Radovan Drljača i Jovan Devrnja.

U kategoriji od I do IV razreda prvo mesto osvojila je Milana Velikić, učenica IV razreda iz Pećinaca, drugo mesto pripalo je Leni Živojnov, učenici II razreda iz Šimanovaca, a treće mesto podelile su Ana Milićević učenica III razreda iz Donjeg Tovarnika i Dunja Radosavljević učenica IV razreda iz Šimanovaca.

U kategoriji od V do VIII razreda najbolja je bila Katarina Obrenović učenica VIII razreda iz Šimanovaca, drugo mesto osvojila je Milica Ljubičić učenica VII razreda iz Deča, a treće mesto podelile su Andrea Vukić učenica VII razreda iz Pećinaca i Aleksandra Stanisavljević učenica V razreda iz Deča.

Žiri u sastavu Goran Arsenijević Garsija i Dragoljub Trindić, takođe, nije imao lak zadatak da od ukupno prispelih 60 radova na likovnom konkursu „Deca opštine Pećinci, likovni stvaraoci“ na temu „Sunce je izvor života“ odaberu najbolje, te su i na tom konkursu u obe kategorije dodeljene po dve nagrade za drugo i treće mesto.

U kategoriji od I do IV razreda najbolja je bila Dorotea Đorđević učenica II razreda iz Šimanovaca, drugo mesto podelili su Petra Ćirković učenica II razreda iz Šimanovaca i Petar Somborski učenik II razreda iz Ašanje, a treće mesto takođe su podelili Pavle Radojčić učenik II razreda i Stevan Bakaić učenik II razreda, obojica iz Ašanje.

U kategoriji od V do VIII razreda prvo mesto osvojila je Sara Đurić učenica VI razreda iz Šimanovaca, drugo mesto podelili su Tea Maljković i Mateja Jovanović učenici V razreda iz Šimanovaca i Ognjen Delić učenik VI razreda iz Karlovčića, dok su treće mesto podelili Đorđe Stojanović učenik VI razreda i Milena Dražić učenica VII razreda iz Šimanovaca.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje