Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Četvrtak, 18. Maj 2017.

Opštini Pećinci preko 2 miliona za regresiranje prevoza učenika

Povratak

Opštini Pećinci preko 2 miliona za regresiranje prevoza učenika
Opštini Pećinci preko 2 miliona za regresiranje prevoza učenika

Juče su u zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu potpisani ugovori sa predstavnicima 45 lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine, među kojima i sa opštinom Pećinci, o dodeli sredstava za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine za 2017. godinu. Za ovu namenu iz pokrajinskog budžeta izdvojeno je 183.000.000,00 dinara, a sredstva su dodeljena lokalnim samoupravama koje su ostvarile pravo na osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je tim povodom rekao da je ovo samo jedna od aktivnosti koje su Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat za kratko vreme uspeli da urade za oblast obrazovanja.

„Danas ćemo sa predstavnicima lokalnih samouprava rešavati pitanje subvencionisanja prevoza učenika do škola koje nisu u njihovom mestu stanovanja, a već 15. jula imaćemo dodatnih 250 miliona dinara, verujem već u julu i konkurs za adaptaciju i sanaciju objekata predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Takođe, u proteklih nekoliko meseci obezbedili smo hitnih 133 miliona dinara za sanaciju ovih zgrada“ – rekao je Mirović.

Opštini Pećinci ovim konkursom ukupno je dodeljeno 2.202.014,00 dinara za 446 učenika koji putuju od mesta stanovanja do mesta školovanja, a ugovor je ispred lokalne samouprave potpisala predsednica Opštine Dubravka Kovačević Subotički, koja je tom prilikom istakla značaj podrške i saradnje sa Pokrajinskom vladom.

„Ovakvi konkursi su, nama kao lokalnoj samoupravi ali i roditeljima od velike pomoći. Nastavićemo da konkurišemo, jer od naredne školske godine imaćemo i nove obrazovne profile u našoj srednjoj školi, te samim tim očekujemo i veći broj učenika koji putuju“ – istakla je prva žena pećinačke opštine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš u svom obraćanju naglasio je značaj konkursa za regresiranje prevoza učenika.

„Ovim konkursom još jednom smo pokazali da nam je stalo do naših đaka, da se trudimo da im obezbedimo normalne uslove za školovanje i da im pružimo mogućnost izbora da, ako u njihovom mestu ne postoji srednja škola ili željeni obrazovni profil, mogu da putuju u neko drugo mesto“ – naveo je Njilaš.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje