Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Ponedeljak, 20. Mart 2017.

Praznik košarke u Donjem Tovarniku

Povratak

"Manifestacije koje doprinose promociji košarke su izuzetno značajne kako bismo decu podstakli da se bave ovim sportom ali, što je posebno značajno, da pobudimo interesovanje i kod roditelja, jer je njihova podrška za bavljenje dece košarkom u ovom uzrastu od ključnog značaja“ – naglasio je Misirača.

Praznik košarke u Donjem Tovarniku
Praznik košarke u Donjem Tovarniku

Ljubitelji košarke juče su bili u prilici da u sportskoj hali u Donjem Tovarniku uživaju u pravom prazniku košarke, tokom kojeg se Košarkaški klub „Srem basket“ zajedno sa svojim gostima predstavio u najboljem svetlu.

Najpre je organizovana prijateljska utakmica košarkaša „Srem basketa“ i „Jadrana“ iz Golubinaca uzrasta minibasket (godišta 2007.–2010). Srembasket je ovu utakmicu dobio rezultatom 27:10.

Potom je odigran meč 15. kola Kvalitetne lige Košarkaškog Saveza Vojvodine za pionire U 15, godišta od 2002. do 2003. između „Srem basketa“ i „Tamiša“ iz Pančeva. Izabranici Živka Misirače su dominirali sve vreme i pobedili rezultatom 91:52. Trenutno, u konkurenciji 10. klubova, „Srem basket“ zauzima sedmo mesto na tabeli sa 18 bodova.

U trećoj jučerašnjoj utakmici, zvaničnim susretom u okviru Prvenstva Srema za mlađe pionire, sastali su se „Srem basket“ i „LSK“ iz Laćarka. Na žalost, mlađi pioniri „Srem basketa“ su u ovoj utakmici pretrpeli poraz rezultatom 28:73.

Svojevrsni Dan košarke u Donjem Tovarniku su, pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, organizovali „Srem basket“ i Sportski savez „Razvoj sportova“, a trener pećinačkih košarkaša Živko Misirača nije krio zadovoljstvo ni postignutim rezultatima ni odzivom publike.

„Današnji odziv posetilaca pokazuje da interesovanje za košarku u našoj opštini raste, posebno od kada u sportskoj hali u Donjem Tovarniku imamo odlične uslove za bavljenje ovim sportom. Manifestacije koje doprinose promociji košarke su izuzetno značajne kako bismo decu podstakli da se bave ovim sportom ali, što je posebno značajno, da pobudimo interesovanje i kod roditelja, jer je njihova podrška za bavljenje dece košarkom u ovom uzrastu od ključnog značaja“ – naglasio je Misirača.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje