Republika Srbija OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Autonomna Pokrajina Vojvodina OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
OPŠTINA PEĆINCI, mesto prosperiteta
Nedelja, 19. Mart 2017.

130 mališana na poligonu spretnosti u Kupinovu

Povratak

130 mališana na poligonu spretnosti u Kupinovu
130 mališana na poligonu spretnosti u Kupinovu

Deca iz sve tri osnovne škole i predškolske ustanove sa teritorije opštine Pećinci, kao i najmlađi polaznici Tekvondo kluba „Zmaj“ iz Pećinaca i kluba za ritmičku gimnastiku „Top Gym“ iz Šimanovaca, danas su se takmičili u savladavanju prepreka na poligonu spretnosti, u prisustvu nastavnika fizičkog vaspitanja i trenera. Druge po redu ovogodišnje „Igre bez granica“ za decu uzrasta od četiri do deset godina, održane su na sportskim terenima u dvorištu OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ u Kupinovu u organizaciji Sportskog saveza „Razvoj sportova“, a pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave.

Prema rečima Siniše Đokić, predsednika Sportskog saveza „Razvoj sportova“ cilj ove manifestacije nije samo takmičenje, nego pre svega razvijanje sportskog duha kod najmlađih, možda i budućih šampiona.

„Ove godine smo prvi put organizovali „Igre bez granica“ u Kupinovu, kako bismo uključili sve matične škole sa teritorije naše opštine u ovu manifestaciju i time animirali svu decu. Tokom ovih takmičenja jasno je da pobeda nije na prvom mestu, nego samo učešće na takmičenju, tokom kojeg se deca dobro zabave, ali i pokažu zavidnu spretnost. Zajedno sa njihovim nastavnicima fizičkog vaspitanja, mi smo tu da te talente prepoznamo, podstaknemo i razvijemo“ – rekao je Đokić

Na poligonu spretnosti u Kupinovu takmičilo se i zabavilo ukupno 130 mališana, a na kraju su svi dobili medalje koje su im uručili predsednik „Razvoja sportova“ Siniša Đokić i direktor Javne ustanove „Sportski centar“ Tomislav Ćirković.

Kalendar

Kliknite na označeno polje za detalje