Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 22. Октобар 2021.

Млади стрелац из Пећинаца у врху јуниорске конкуренције

Повратак

Млади стрелац из Пећинаца у врху јуниорске конкуренције
Млади стрелац из Пећинаца у врху јуниорске конкуренције

Иако је у спортском стрељаштву тек нешто више од годину дана, четрнаестогодишњи Ненад Кнежевић, ученик ОШ „Слободан Бајић Паја“ из Пећинаца, скренуо је пажњу спортске јавности на себе. У дисциплини олимпик трап на првенству Војводине за јуниоре освојио је треће, а на првенству Србије, такође за јуниоре, одржаном 10. октобра, био је другопласиран.

Оствареним резултатима, полако се пробија у сам врх у јуниорској конкуренцији у Војводини и Србији.

„Овај спорт сам заволео посматрајући оца, који се стрељаштвом бави рекреативно. Стрељаштву и дисциплини олимпик трап највише ме је привукла чињеница да су такмичари изузетно поштовани. Да бисте били и успешни, неопходни су велика концентрација и стабилност“ – рекао нам је млади Кнежевић.

Стрељаштвом је почео да се бави у СК „Центар“ из Кузмина, где му је, како каже, председник Радослав Илић указао велико поверење. Од ове године је члан СК „Јединство трап“ из Старе Пазове.

„Клуб је изузетно организован и захваљујући раду и саветима, али и помоћи око набавке муниције, репрезентативаца овог спорта Радослава Илића, Ненада Меничанина, Жељка Андрића, Стефана Станкова и Немање Смиљанића, дошле су и прве медаље, а захваљујући постигнутим резултатима на корак сам од јуниорске репрезентације“ – каже Ненад Кнежевић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље