Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ПЕЋИНЦИ

 • Општинска управа Општине Пећинци ради по устаљеном радном времену од 7.30 до 15.30 часова, а странке се у службама примају појединачно

За све информације о раду са странкама и предметима коју су у поступку код Општинске управе грађанима су на располагању телефони:

матична служба: 022/400 709

локална пореска администрација: 022/400 719

друштвене делатности: 022/400 704

служба дечије заштите: 022/400 705

писарница: 022/400 702

Хитни захтеви у пећиначком Центру за социјални рад ће се примати телефоном, поштом или електронском поштом

Странке могу да упуте захтеве путем телефона: 022/2436 028 и 022/2435 240.

 • Забрањено је организовање свих спортских такмичења, кутурних, туристичких и спортских манифестација, вашара и сеоских слава
 • Забрањена је улична продаја воћа, поврћа, робе широке потрошње, гардеробе, огрева и друге робе, као и улични откуп секундарних сировина
 • Ограничава се окупљање грађана на јавним, отвореним и затвореним просторима на највише 2 особе, тако да дистанца између лица мора бити најмање 2 метра, као и да на површини од 4 м² не може бити више од једног лица, а испред објекта потребно је назначити укупан број лица која могу истовремено боравити унутар простора
 • Налаже се ЈКП “Сава” да врши дезинфекцију простора око објеката јавних установа, јавних површина, пијаца, капела и гробља, а посебно око простора Дома здравља Пећинци
 • Налаже се формирање кол центра за помоћ старијим суграђанима у снабдевању основним животним намирницама
 • Налаже се комуналном инспектору да врши појачану контролу поштовања забране рада свих кафића и ресторана на територији општине Пећинци
 • Обустављен је јавни, градски и приградски превоз, а привредни субјекти да се могу, по добијању дозволе МУП-а, путем мејла prevozradnika@pecinci.org, обратити Општинској управи општине Пећинци са исказаном и образложеном потребом за превоз својих запослених на територији општине Пећинци у циљу добијања дозволе

Особа за контакт је Биљана Милошевић (064/898-36-25, 022/400-736)

АМБУЛАНТА ЗА РЕСПИРАТОРНЕ ИНФЕКЦИЈЕ

Дом здравља „Др Драган Фундук“ Пећинци отворио је посебну амбуланту намењену искључиво пацијентима који имају симптоме респираторних инфекција

Контакт телефони:

022/215-22-06

062/789-197

Радно време амбуланте за респираторне инфекције је од 7.00 до 22.00 часа, а пацијенти са симптомима респираторних инфекција ће се током ноћи јављати у хитну службу.

КОЛ ЦЕНТАР ЗА ПОМОЋ НАЈСТАРИЈИМ СУГРАЂАНИМА

Кол центар за помоћ старијим суграђанима у снабдевању основним животним намирницама и лековима.

Контакт телефони:

022/2436-503

064/898-37-11

064/898-37-12

064/898-37-15

Радно време кол центра је од 7.30 до 15.30 часова.

Обезбеђен минимум процеса рада у Центру за социјални рад

Обавештавају се грађани и корисници Центра за социјални рад Пећинци да, због ванредног стања на територији Републике Србије, без преке потребе не долазе у просторије Центра за социјални рад.

У складу са инструкцијама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у пећиначком Центру обезбеђен је минимум процеса рада, те ће се хитни захтеви примати телефоном, поштом или електронском поштом.

Странке могу да упуте захтеве путем телефона:

022/2436 028

022/2436 2410

Пољопривредници до радне дозволе електронским путем

Како су пољопривредни радови у јеку, за оне којима радни дан почиње пре 5 часова потребне су радне дозволе. До њих пољопривредници могу да дођу тако што ће да поднесу захтев за одобрење кретања Управи за заштиту биља путем електронског захтева који је доступан на интернет адреси: http://agromere.registar-uzb.rs/односно на одговарајући број телефона са списка који се налази на следећој адреси: https://www.uzb.minpolj.gov.rs/, а према одсеку односно округу за који се тражи дозвола за кретање.

У наведеној пријави потребно је навести име и презиме лица, број личне карте и адресу са које ће се кретати у периоду од 17:00 до 05:00 часова, број пољопривредног газдинства (БПГ), локацију где ће се спроводити агротехничке мере, као и време и дан када ће бити спроведене мере. Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 17:00 до 05:00 часова.

У случају обављања неопходних послова из области сточарства током периода забране кретања (17:00-05:00 часова), сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Сектору за пољопривредну инспекцију.

Интернет адреса за подношење електронског захтева за одобрење кретања за пољопривредне произвођаче из области сточарства је: http://stocarstvo.registar-uzb.rs/ .

Како до потврде о активном статусу газдинства

С обзиром да су пољопривредни радови у јеку, као и послови из области сточарства, пољопривредници који се крећу током забране кретања у време полицијског часа, неопходно је да поседују уз себе осим личне карте и потврду о активном статусу пољопривредног газдинства за 2020. годину.

Потврду о активном статусу пољопривредни произвођачи могу да прибаве у Управи за трезор у Сремској Митровици, ул. Краља Петра I бр. 44, а радно време трезора је до 12.00 часова, или да Захтев за издавање потврде пошаљу поштом у ком случају потврду добијају на кућну адресу.

Захтев могу директно преузети ОВДЕ или у просторијама Удружења пољопривредних произвођача општине Пећинци до 13.00 часова.

Све додатне информације могу се добити у просторијама Удружења, а контакт особа је Маријана Панић председница пећиначког Удружења. Контакт телефон: 064/898-36-31, 022/400-758.

Како до саобраћајне дозволе у време ванредног стања

Власници аутомобила којима истиче регистрација, продужења могу да обаве искључиво у овлашћеним сервисима у којима се обављају технички прегледи. Уколико грађани морају да изваде и нова документа, потребно је да се обрате МУП-у електронским путем и то Управи за управне послове на адресу: upravazaupravneposlove@mup.gov.rs од које ће добити даље инструкције како да дођу до потребних докумената.

Постаните корисник електронских услуга на порталу еУправа Владе Републике Србије

Грађани Србије су у могућности да на порталу еУправа користе велики број електронских услуга и тако бројне административне послове обаве од куће, што је од посебног значаја у периоду док траје ванредно стање проглашено због епидемје вируса COVID-19. Електронске услуге можете да користите од куће са свог рачунара или са мобилног уређаја и тако смањите опасност од заразе.

Електронске услуге су део укупних напора Владе Републике Србије да реформише и унапреди рад јавне управе како би се грађанима и привреди пружиле квалитетне услуге уз уштеду времена и новца. У условима епидемије вируса COVID-19 електронске услуге су се показале додатно корисним, јер због тога што грађанима омогућавају обављање бројних административних послова од куће, смањују опасност од заразе.

Како бисте могли да користите електронске услуге неоподно је да на порталу еУправа креирате своју електронску идентификацију (свој кориснички налог). Можете да користите 3 облика електронске идентифиације који ће вам омогућити приступ одређеном броју електронских услуга:

1. Креирање налога корисничким именом и лозинком

Ово је најједноставнији начин за креирање корисничког налога и представља идентификацију основног нивоа поузданости који Вам дозвољава приступ одређеном броју услуга.

Детаљна упутства како се кориснички налог креира на овај начин можете пронаћи ОВДЕ

2. Креирање налога помоћу квалификованог електронског сертификата

Грађани који поседују квалификовани електронски сертификат (електронски потпис) могу да свој кориснички налог на порталу еУправа креирају и уз помоћ овог сертификата. Кориснички налог креиран на овај начин представља идентификацију високог нивоа поузданости, што Вам омогућава приступ свим услугама еУправе.

Детаљна упутства како се кориснички налог креира на овај начин можете пронаћи ОВДЕ

3. Пријављивање помоћу двфакторске аутентикације

Пријава двофакторском аутентикацијом представља средњи ниво поузданости за који корисник може сам себи да генерише параметре путем мобилног или таблет уређаја, тренутно само уколико поседује квалификовани електронски сертификат. Корисницима који се пријављују на овај начин доступно је 98% услуга на порталу еУправа.

Детаљна упутства како можете да користите двофакторску аутетикацију можете да пронађете ОВДЕ

Од 1. априла могућност ,,Исказивања интересовања за упис деце у основну школу“ електронским путем

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније. Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа, као и телефонским путем. Ову услугу и упутства за њено коришћење можете пронаћи на следећој адреси https://euprava.gov.rs/usluge/5569

Нову е-услугу заједнички су израдили тимови Кабинета председника Владе, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

На овај начин, школе ће евидентирати заинтересованост родитеља да упишу дете у одређену школу како би оквирно знале који број ђака могу да очекују. Сви родитељи који ће користити ову електронску услугу, биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим исти буде био дефинисан.

По дефинисању датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све процедуре око уписа детета и то без потребе доношења иједног документа, као и да обаве тестирање са психологом/педагогом. Школе ће у унапређеној електронској услузи еУписа по службеној дужности прибавити податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и из здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу.

Подсећамо да је прошле године захваљујући електронској услузи еУпис уписано више од 60 хиљада ђака у први разред основне школе. Родитељи по први пут нису морали да прибављају више од 120.000 различитих докумената у папирној форми, при чему су уштедели исто толико сати чекања на неком од шалтера јавне управе.

Услуга „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ је само једна у низу иницијатива електронске управе коју Влада Србије континуирано покреће и која сведочи о посвећености дигиталној трансформацији јавне управе и друштва у целини.

Захваљујући досадашњем искуству и знању целокупног тима Владе Србије који ради на реформи и дигитализацији јавне управе, препознате су потребе грађана и оваквим системом рада дошло је до трансформације јавне управе у сервис грађана, захваљујући чему грађани не морају да носе своја документа од шалтера до шалтера.

Услуге јавне управе и јавне информације од стране државних органа у току ванредног стања

Информисање јавности

Јавне услуге

Нова услуга на порталу еУправа за издавање Уверења о (не)кажњавању

Министарство унутрашњих послова, у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електроснку управу Владе Републике Србије, покренуло је данас на порталу еУправа нову услугу за издавање Уверења о (не)кажњавању. Ова услуга се налази на адреси https://euprava.gov.rs/usluge/4875

Имајући у виду да тренутно није могуће преузимање овог документа на шалтерима МУП-а, Уверење о (не)кажњавању ће грађанима, који електронским путем поднесу захтев, бити достављено на адресу пребивалишта. До окончања ванредног стања накнада за услугу достављања неће се наплаћивати.

Подношење захтева на порталу еУправа омогућено је путем квалификованог електронског сертификата.

У зависности од сврхе за коју је потребно Уверење о (не)кажњавању, на електронском сервису је потребно платити прописану републичку административну таксу, осим у случајевима када су подносиоци захтева ослобођени од плаћања. Ово плаћање на порталу може се извршити свим платним картицама (виза, мастер, маестро и дина картицама), електронским банкарством, као и општом уплатницом.

Подношење захтева не наплаћује се за:

 • заснивање радног односа
 • остваривање права на додатак за децу
 • остваривање права из здравственог, инвалидског или пензијског осигурања
 • остваривање права на социјалну заштиту.

За остале намене висина таксе ће се приказати када покренете услугу.