Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 24. Септембар 2020.

“Женска посла” за крај Пећиначког културног лета

Повратак

“Женска посла” за крај Пећиначког културног лета
“Женска посла” за крај Пећиначког културног лета

Онлајн Пећиначко културно лето у недељу 27. септембра полако улази у своју завршницу, када ће на званичном Јутјуб каналу Културног центра Пећинци са почетком у 20.00 часова премијерно бити емитована позоришна представа "Женска посла", рађена у оквиру пројекта ове установе "Позориште на селу".

Како нам је рекао директор КЦ Јован Деврња, шесто онлајн "Пећиначко културно лето", у организацији Културног центра а под покровитељством општине Пећинци, ове године пружило је прилику публици да ужива у концертима филмске музике за најмлађе, духовне и етно музике и поп и ЕX-YU рок музике, а последње недеље у септембру и у занимљивој позоришној представи.

"Заиста смо поносни што су наши онлајн програми наишли на добар одзив посетилаца. И поред чињенице да смо ове године због актуелне епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом обим програма смањили, нисмо ускратили поштоваоцима културе у нашој средини садржаје у којима могу да уживају. С обзиром да смо планирали да се програми ове године реализују у свих 15 насеља наше општине, успели смо на неки начин да садржаје учинимо доступним сваком мештанину наше општине, али и шире" - истакао је Деврња.

Једночасовну комедију "Женска посла" на сцену је поставио студент позоришне и радио режије на Факултету драмских уметности у Београду Слободан Станковић по текстовима Душка Радовића из књиге "Женски разговори", а улоге тумаче Мерима Радивојевић, Јелена Недељковић и Катарина Добрић:

"У питању је духовита колаж прича у којој на сцени све време видимо три жене које тумаче 27 различитих ликова у занимљивим комичним ситуацијама. Публика ће бити у прилици да се идентификује с ликовима, али и да препозна жене из своје околине, њихове проблеме, потребе и захтеве" – рекао је Станковић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље