Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 19. Новембар 2020.

У општини Пећинци 38 случајева инфекције

Повратак

У општини Пећинци 38 случајева инфекције
У општини Пећинци 38 случајева инфекције

У последњих неколико дана на територији општине Пећинци потврђено је 26 случајева инфекције вирусом COVID-19, тако да у овом тренутку имамо 38 активних случајева инфекције. У Штабу за ванредне ситуације општине Пећинци кажу да је овакав развој догађаја био очекиван.

“И у тренутку када смо имали само два регистрована случаја инфекције корона вирусом упозоравали смо становништво на могућност повећања броја заражених с обзиром на ситуацију у целој земљи и у окружењу. Стога смо све време инсистирали на поштовање свих прописаних мера заштите и апеловали на грађане да покажу одговорност и опрезност. У овом тренутку још увек не пооштравамо мере заштите од ширења инфекције, али стриктно спроводимо све до сада прописане мере као што смо то ћинили и у периоду када је епидемиолошка ситуација била знатно стабилнија. Наравно уколико, пратећи сутиацију свакодневно, видимо да број заражених и даље расте бићемо приморани да пооштримо мере” – изјавио је данас председник општине Пећинци и командант пећиначког Штаба за ванредне ситуације Синиша Ђокић.

Он је још једном поручио грађанима пећиначке општине да само сви заједно можемо спречити да зараза ескалира у нашој локалној заједници тако што ћемо сви носити маске, држати дистанцу и спроводити редовну дезинфекцију, а посебно тако што ћемо бити довољно разумни да не организујемо и не посећујемо славља која, како се показало, представљају највећи безбедносни ризик по здравље грађана.

Календар

Кликните на означено поље за детаље