Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 22. Мај 2020.

ТРБОВИЋ: Пред општином Пећинци је још много година и још много успеха

Повратак

ТРБОВИЋ: Пред општином Пећинци је још много година и још много успеха
ТРБОВИЋ: Пред општином Пећинци је још много година и још много успеха

Председник Привременог органа општине Пећинци мр Жељко Трбовић присуствовао је данас богослужењу у храму посвећеном преносу моштију Светог Оца Николаја у Пећинцима, а након литургије упутио је честитку грађанима пећиначке општине поводом Дана општине Пећинци, 22. маја.

„Наша општина ове године обележава јубилеј – 60 година од формирања општине Пећинци. Од те давне 1960. године општина Пећинци се није суочила са тежим изазовом од пандемије која се надвила над целом планетом и однела стотине хиљада људских живота широм света. Управо због пандемије корона вируса нисмо у могућности да Дан општине обележимо како доликује и како смо навикли – бројним културним и спортским манифестацијама на којима се окупљамо, јачамо јединство у нашој малој локалној заједници и са обновљеном енергијом, свако на свој начин, настављамо борбу за бољи живот у нашој општини, у сваком нашем насељу и за сваког нашег грађанина“ – рекао је Трбовић.

Уједно је поручио да је пред општином Пећинци још много година, још много успеха и још много повода за славље и нагласио да је у овом тренутку најважније је да је, захваљујући одговорном понашању локалне самоуправе, свих локалних институција и велике већине становништва сачувано здравље грађана.

„У нашој општини је потврђено укупно 10 случајева инфекције корона вирусом, а што је најважније нисмо имали ни један смртни случај. Ни у периоду највеће борбе са пандемијом живот у нашој општини није стао. Привреда се прилагодила и наставила да ради, што ће у многоме олакшати економски опоравак, а ни једна започета капитална инвестиција, попут гасификације, обнове школа и изградње вртића не само да није заустављена, већ се практично реализује у предвиђеним роковима. На евиденцији Националне службе за запошљавање у априлу ове године у нашој општини је било 681 незапослено лице, што значи да општина Пећинци ни у овој кризи није имала повећање броја незапослених, који је још увек најнижи у окружењу. Данас када се осврнемо иза себе видимо да је општина Пећинци од свог оснивања до данас прешла невероватан пут, од мале руралне средине са само једним индустријским постројењем до општине која је симбол убрзаног индустријског развоја. Ако останемо јединствени, одговорни и посвећени унапређењу услова за живот у нашој локалној заједници, сигурно ћемо корачати ка будућности и не постоји цилј који не можемо достићи“ – поручио је председник Трбовић

Календар

Кликните на означено поље за детаље