Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 1. Октобар 2020.

Сремачки колачи за Новосађане

Повратак

Сремачки колачи за Новосађане
Сремачки колачи за Новосађане

Манифестација “Хеј Салаши 2020”, која је у склопу Органске улице одржана у петак 25. септембра у Новом Саду, окупила је индивидуалне произвођаче органске и неорганске хране и удружења, међу којима и Удружење жена “Сремица” из Пећинаца.

По речима Маре Миловановић председнице пећиначког удружења први пут су учествовале на овој манифестацији, а посетиоцима су се представиле низом препознатљивих рукотворина али и са укусним сремачким колачима.

“Због тренутне епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, нисмо организовале нити посећивале манифестације, него смо свака код своје куће наставиле са нашим радом. Тако смо, поред ручних радова, шиле и заштитне маске које смо поклониле нашим суграђанима слабијег материјалног стања. Искрено су нам недостајала дружења и манифестације, па смо се радо одазвале позиву Удружења “Живот као инспирација” и узеле учешће на манифестацији Хеј салаши. Новосађанима смо на достојанствен начин представиле општину Пећинци. Драго ми је да су наши ручни радови, али и старински колачи, које месимо са посебном пажњом и великом љубављу баш како су некада радиле наше маме и баке, привукли пажњу посетилаца” – изјавила је Миловановић.

(Фото: Радивој Хаџић)

Календар

Кликните на означено поље за детаље