Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 19. Јануар 2021.

Радови теку и у зимским условима

Повратак

Радови теку и у зимским условима
Радови теку и у зимским условима

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић обишао је данас радове на реконструкцији и доградњи објекта Основне школе „Душан Вукасовић Диоген“ у Купинову, где је могао да се увери да радови готово несметано теку упркос ниским температурама. Инвестицију вредну 230 милиона динара финансира Влада Републике Србије у сарадњи са Општином Пећинци, а захваљујући једној од највећих капиталних инвестиција у пећиначкој општини у претходној и овој години, купински основци и предшколци добиће објекат од преко 2.500 квадратних метара корисног простора.

„Ја сам овде био пре око месец и по дана и у односу на то како је ова школа изгледала пре месец и по дана, данас је ово нешто сасвим друго. Као што сте и сами могли да се уверите током обиласка, ово ће бити једна од најсавременијих школа у Србији. Биће комплетно опремељена најсавременијим уређајима и опремом. Ово је једна од највећих инвестиција у општини Пећинци, а ми и даље радимо на побољшању услова у школству“ – изјавио је председник Ђокић и подсетио да ово није једина инвестиција у школство у пећиначкој општини, и да је већ завршена реконструкција основне школе у Карловчићу вредна 90 милиона динара, а да је у току изградња новог објекта предшколске установе у Шимановцима вредна 220 милиона.

По речима председника Савета месне заједнице Купиново Перице Одобашића, већи број учионица и кабинета пружа могућност да сва деца школу похађају у једној смени, уместо у две смене како се одвијао рад у старом објекту, што ће у великој мери бити олакшица и за децу и за родитеље.

„Нови објекат је феноменалан и тек на јесен, када је реално да деца овде крену у школу, овај објекат ће доћи до пуног изражаја. Мислим да би сваки мештанин Купинова могао да буде поносан на ову инвестицију. На нама је само да одавде излази квалитетан кадар, да нам деца буду добро образована, добри људи, васпитани, а имају услове за све то“ – рекао је Одобашић.

Шеф градилишта Милош Радисављевић каже да је у оквиру ове инвестиције дограђено 420 квадратних метара на постојећем објекту школе, као и да је дограђен комплетан нови простор вртића, кухиња и свлачионице за фискултурну салу.

„Сва опрема која је уграђена у кухињу је увозна, словеначке и италијанске израде, који су водећи произвођачи такве опреме. Јако мала потрошња, велики капацитет искоришћења и јако брз рад, тако да ће се спремање хране вршити врло брзо“ – рекао нам је Радисављевић.

Доградњом објеката добијено је унутрашње двориште, које ће имати намену дворишта за млађу децу, што је врло квалитетно решење, јер деца неће моћи да истрче на улицу. Простор дворишта ће бити уређен у живим бојама, са меким подлогама и зеленилом, а задржана су и три велика стабла која ће чувати хлад у топлим данима, што ће ово двориште учинити изузетно функционалним и безбедним за децу.


Календар

Кликните на означено поље за детаље