Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 21. Мај 2020.

Радови на новом Ловачком дому у Купинову

Повратак

Радови на новом Ловачком дому у Купинову
Радови на новом Ловачком дому у Купинову

Стара, неусловна зграда у којој су се купински ловци од настанка друштва окупљали и радили коначно одлази у заборав. Како нам је рекао Раде Видосављевић председник Ловачког удружења “Обедска бара” Пећинци и члан ЛД Купиново, пре два месеца, услед епидемије Цовид-19, стали су радови на новом Ловачком дому у Купинову.

“Захваљујући помоћи Општине Пећинци успели смо да купимо ову зграду и да започнемо са радовима. До сада је стара столарија замењена новом ПВЦ и срушен је део зидова, како бисмо добили на површини. Постојећу кухињу смо преуредили за нашу намену и озидали смо шанк. Купатилло је било опремљењо али нама су потребна два санитарна чвора, тако да смо купатило преградили како би направили мушки и женски тоалет. Још је све у изградњи. Треба да се заврши купатило, да се замени под и да се ставе плочице, и тада ћемо моћи да се уселимо. Наравно неће ту бити крај радова, јер треба да се ураде и прилази самој згради, да се изгради ћуприја, али све то може да се уради и накнадно. Надамо се да ћемо успети током ове године, у зависности од ситуације, да се уселимо са тим неким основним радовима” – изјавио је Видосављевић.

Поред ове зграде, на плацу се налазе још два објекта, која би према Видосављевићевим речима, могла да се преуреде – један објекат би могао да послужи као сала за славља, док би од другог објекта направили прихватилиште за фазане. Видосављевић додаје да би се тиме комплетан плац преуредио не само за купинске ловце, него и за све мештане Купинова.

“Општина Пећинци свесрдно помаже свим удружењима на својој територији, а поготово ловачким друштвима јер је Ловачко удружење “Обедска бара” највеће удружење у нашој општини и окупља велики број ловаца у свих 15 насеља. Захваљујући том разумевању до сада су изграђени ловачки домови у многим насељима наше општине, а ево и ми смо се у Купинову скућили” – рекао је Видосављевић.

Како нам је рекао председник ЛД Купиново Жељко Диздар, чланови овог друштва од самог почетка ангажовали су се око радова на новом Ловачком дому, тако да су део радова на уређењу новог објекта и дворишта ловци завршили сами добровољним радом.

“Има још доста посла, али не жалимо се јер ми смо наш Ловачки дом замислили не само као кућу ловаца, него као кућу свих Купинаца који ће овде моћи да проводе време или организују славља” – казао је Диздар.

Календар

Кликните на означено поље за детаље