Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Субота, 26. Септембар 2020.

Прикупљено 40 јединица крви

Повратак

Прикупљено 40 јединица крви
Прикупљено 40 јединица крви

Црвени крст Пећинци у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине организовао је јуче две акције добровољног давања крви, у Шимановцима и Пећинцима.

На акцији у Шимановцима, која је одржана у просторијама Месне заједнице, крв је понудило 18 давалаца. Њих 17 је успешно дало крв, док је један давалац одбијен из медицинских разлога, а међу давацима су биле и две припаднице лепшег пола.

Акција у Пећинцима је одржана у просторијама Културног центра. Пријавило се 25 давалаца међу којима осам жена. Крв је успешно дало 23 давалаца, док је двоје одбијено из медицинских разлога.

Укупно је прикупљено 40 јединица крви, а секретар пећиначког Црвеног крста Гордана Коњевић каже да су задовољни одзивом, с обзиром да су акције трајале по три сата што је релативно кратко.

„Захвални смо на подршци Културном центру Пећинци и Месној заједници Шимановци који су нам уступили просторије, а свакако морам да истакнем нашег волонтера из Шимановаца Михајла Масникосу који је активним учешћем у организовању акције у Шимановцима дао значајан допринос њеној успешности“ – изјавила је Коњевић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље