Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 30. Јул 2020.

Првог дана прикупљено 560 кг амбалажног отпада

Повратак

Првог дана прикупљено 560 кг амбалажног отпада
Првог дана прикупљено 560 кг амбалажног отпада

Јуче је почела акција прикупљања амбалажног отпада од средстава за заштиту биља на територији пећиначке општине, коју организују Удружење пољопривредних произвођача општине Пећинци и Пољопривредна стручна служба Сремска Митровица.

Како нам је рекла Маријана Панић председница пећиначког Удружења пољопривредних произвођача, првог дана је у 12 насеља општине Пећинци прикупљено 560 кг амбалажног отпада.

“Акцију сакупљања пластичне амбалаже од средстава за заштиту биља наше удружење спроводи већ шест година. Ове године смо због опасности од ширења инфекције корона вирусом, амбалажни отпад сакупљали на кућним адресама пољопривредника и нешто касније него претходних година, па ми је посебно драго што су наши пољопривредници стрпљиво сакупљали отпад и чекали да акција крене. Због саме процедуре нисмо успели да у једном дану прикупимо амбалажу од пољопривредника у свих 15 насеља, те ће тако акција бити настављена у среду, 5. августа, у 9.00 часова, када ћемо посетити пољопривредне произвођаче у Суботишту, Доњем Товарнику и Брестачу” – рекла је Панић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље