Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 20. Мај 2020.

Први тренинг за младе Ашањце

Повратак

Први тренинг за младе Ашањце
Први тренинг за младе Ашањце

Спортски радници ФК „Камени“, који ће се од наредне јесени такмичити у Међуопштинској лиги Срем – група Исток, после паузе дуге две и по деценије, поново су покренули „Школу фудбала“ у Ашањи.

Синоћном првом тренингу присуствовало је око 40 најмлађих фудбалера, а по речима Петра Нанића секретара клуба, сви су се зажелели фудбала, како деца, тако и родитељи који су дошли да испрате најмлађе на првом тренингу.

„Људи укључени у рад клуба, а посебно наш првотимац Горан Мадацки, дошли су на идеју да се деца што више привуку овом спорту. Првом тренингу присуствовало је, ван свих очекивања, неколико десетина најмлађих мештана Ашање, узраста од 6 до 14 година. Ово је, дакле, пионирски узраст, а ускоро ће кренути са радом и они старији, кадети, а за њима и првотимци. До почетка наредне сезоне планирамо да реновирамо клупске просторије, трибине и ограду око игралишта. Део средстава за реновирање обезбеђен је уз подршку Спортског савеза „Развој спортова“, као и од приватних донација мештана Ашање, чланова управе клуба, али и садашњих и бивших играча нашег клуба“ – рекао је Нанић.

Тренер најмлађих фудбалера, Горан Мадацки, није крио задовољство, окружен децом, али и бројним саиграчима, који су му помагали у организацији првог тренинга.

„Започели смо нови пројекат. Нисмо очекивали да ће одзив бити овакав. По свему судећи, деце ће бити још више, те ћемо морати радити по групама. Тренинзи ће, за сада, бити три пута недељно. Децу ћемо полако уводити у фудбал. Касније ћемо покушати да се укључимо у неко од „Минимакси лига“. Наравно, организоваћемо и пријатељске утакмице са вршњацима из околних места“ – изјавио је Мадацки.

Календар

Кликните на означено поље за детаље