Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 15. Октобар 2020.

Полазници Драмске секције поново на позоришним даскама

Повратак

Полазници Драмске секције поново на позоришним даскама
Полазници Драмске секције поново на позоришним даскама

После вишемесечне паузе, чланови Драмске секције Културног центра Пећинци поново су стали на позорницу у недељу 11. октобра, а директор КЦ Јован Деврња подсетио је да је рад секције прекинут половином марта ове године због неповољне епидемиолошке ситуације.

„Многе активности Културног центра морали смо због пандемије или да употпуности прекинемо или да прилагодимо начин рада, као што смо то учинили са Пећиначким културним летом које је у потпуности реализовано онлајн. Овогодишња Зонска смотра дечјег сценског стваралаштва, којој је наша установа домаћин већ 5 година заредом, ове године морала је да буде одложена. Почетком пандемије прекинули смо и рад Драмске секције, коју сада поново покрећемо јер реално постоји код деце велико интересовање за овакву врсту садржаја. Наравно, часови се одржавају у измењеним околностима уз поштовање свих мера заштите. Радимо са групама не већим од 15 полазника, а током трајања пробе сви полазници и руководиоци морају имати заштитне маске“ – наглашава Деврња, и додаје да би без подршке Општине Пећинци било изузетно тешко овакве садржаје организовати бесплатно за кориснике, чак и у нормалним условима, а да би у оваквој ситуацији то вероватно било неоствариво.

За ученике основношколског узраста пробе ће се одржавати недељом са почетком у 12.00 часова, док ће ученици средњошколског узраста и старији пробе имати истог дана од 15.00 часова. Часове глуме ће држати студенткиња глуме Маријана Ђуровић и студент позоришне и радио режије Слободан Станковић.

„Циљ нам је да полазнике секције упознамо са основама глуме, сценског говора, сценског покрета, технике гласа и акробатике, али и да овладају техникама које ће им помоћи када је јавни наступ у питању, али и у свакодневном животу. С обзиром да се налазимо близу два велика града, намера нам је да полазници поред часова глуме бар једном месечно обиђу професионална позоришта у Београду или Новом Саду уколико то дозволи епидемиолошка ситуација“ – каже Станковић и додаје је за крај године планиран први Јавни час на којем ће полазници приказати стечено знање током октобра, новембра и децембра.

Упис нових чланова врши се и у наредном периоду и то сваке недеље од 12.00 до 15.00 часова у сали Културног центра Пећинци, а детаљније информације могу се добити путем броја телефона 022/2436-237, 062/420-304 (Маријана Ђуровић) и 064/855-05-66 (Слободан Станковић).

Календар

Кликните на означено поље за детаље