Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 20. Новембар 2020.

Повећан број прегледа у пећиначкој ковид амбуланти

Повратак

Повећан број прегледа у пећиначкој ковид амбуланти
Повећан број прегледа у пећиначкој ковид амбуланти

Поводом тренутне епидемиолошке ситуације у нашој општини и повећаног броја прегледа у ковид амбуланти директорка пећиначког Дома здравља Добравка Цветковић Мићић рекла је јуче да се у ковид амбуланти дневно уради од 60 до 70 прегледа.

“Гужве тренутно има, али ми се трудимо да пацијенте разредимо што је више могуће. Углавном пацијенти који су болесни долазе током преподнева, тако да гледамо да контроле одложимо за поподне, а о томе пацијенте обавестимо већ током првог прегледа” – каже Цветковић Мићић.

У пећиначкој ковид амбуланти, како је рекла, раде се брзи антигенски тестови, а што се тиче дијагностике, при ковид амбуланти ради и лабораторија, као и рендген који покривају у потпуности радно време амбуланте.

“Снимци су очитани истог момента када су сликани, укључујући и викендом. С обзиром да је повећан број прегледа у односу на пре две три недеље, буде помало и нервозе. Међутим, пацијенти су сада обавештени о свему и знају каква је ситуација и процедура, тако да нас углавном испоштују, јер су свесни да на тај начин олакшају првенствено себи” – изјавила је Цветковић Мићић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље