Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 25. Септембар 2020.

Општина и ове године награђује противградне стрелце

Повратак

Општина и ове године награђује противградне стрелце
Општина и ове године награђује противградне стрелце

Јуче је одржана прва седница Општинског већа Општине Пећинци у новом сазиву на којој је донета одлука да се и ове године из општинског буџета издвоје средства за награђивање 18 стрелаца на 9 противградних станица на територији пећиначке општине.

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић каже да ће према одлуци већа и ове године стрелци бити награђени са по 6000 динара месечно за 6 месеци колико траје сезона одбране од града, што је укупно 36 хиљада динара по стрелцу.

„У овој сезони противградни стрелци су највише дејствовали до сада. Испаљено је преко 150 противградних ракета и захваљујући брзој реакцији и спремности наших стрелаца спречене су веће материјалне штете у насељима и атарима. Због тога је ова награда више него заслужена“ – нагласио је Ђокић.

Већници су дали и позитивно мишљење о Извештају о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ за 2019/2020. годину, као и о Годишњем плану рада за 2020/2021. годину. Како је изложила директорка ПУ Анита Волчевски, у првом полугодишту прошле године све је текло по плану, међутим, у марту је дошло до затварања установе због епидемије корона вируса све до маја, када је по препоруци Министарства просвете и образовања и Школске управе, ПУ почела са радом у ограниченом капацитету у Пећинцима и Шимановцима.

„За ову школску годину, на основу три модела рада који су нам препоручени од стране Министарства просвете и Школске управе - рад у ограниченом, нормалном и онлајн капацитету, ми смо се одлучили за сада за рад према ограниченом капацитету у свим објектима. Због тренутне епидемиолошке ситуације и свих препоручених мера заштите донекле је смањен број деце у објектима, а до промене је дошло једино у објекту у Сибачу где смо са целодневног прешли на полудневни боравак. Ове године имамо уписано 693 деце, која су распоређена у 35 васпитних група у свих 15 насеља наше општине. У мањим насељима су групе до 15 деце у полудневном боравку. Што се тиче целодневног боравка у већим објектима, било је ситуација где је дошло до пребацивања деце из целодневне у полудневну смену и где су оба родитеља запослена, када смо морали да вршимо анкету за родитеље како бисмо утврдили ко ће доводити дете сваки дан, ко сваки други дан, а ко у овом периоду неће доводити дете у вртић. На основу те анкете ми смо и формирали групе. Наравно, васпитачи су у сталној комуникацији са родитељима преко вибер група, усаглашавамо се спрам могућности и потреба уз придржавање свих мера заштите од инфекције корона вирусом“ – изјавила је Волчевски.

На седници већници су донели одлуку и о финансирању наставка рада Школице живота у Доњем Товарнику, пројекта који Општина Пећинци реализује у сарадњи са Фондацијом Новак Ђоковић, коју тренутно похађа 19 деце.

Календар

Кликните на означено поље за детаље