Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Уторак, 23. Фебруар 2021.

Од данас вакцинација и Астра-Зенека вакцином

Повратак

Од данас вакцинација и Астра-Зенека вакцином
Од данас вакцинација и Астра-Зенека вакцином

На вакциналном пункту у Дому здравља „Др Драган Фундук“ у Пећинцима до сада је првом дозом вакцине вакцинисано укупно 1553 грађана пећиначке општине, а од данас се врши вакцинација и Астра-Зенека антиковид вакцином. До сада је ревакцинисано 823 грађана.

Јуче је у ковид амбуланти Дома здравља прегледано 46 пацијената. Због сумње на корона вирус тестирано је 17 пацијената, а код 4 пацијента је инфекција и потврђена.

У последњих неколико дана број новозаражених грађана пећиначке општине креће се од 3 до 5 дневно, што показује благи тренд повећања броја заражених.

„У периоду од 12. до 17. фебруара имали смо највише два нова случаја инфекције дневно, док у последњих 5 дана бележимо између 3 и 5 новозаражених. Приметно је да је у благом порасту и укупан број активних случајева инфекције, који је у једном тренутку опао на 32, да би сада порастао на 42 активна случаја инфекције на територији наше општине“ – изјавио је председник пећиначке општине и командант Штаба за ванредне ситуације Синиша Ђокић.

Ђокић је констатовао да пораст броја новозаражених у овом тренутку није алармантан, али да је изузетно важно да се стриктно поштују све прописане мере заштите од ширења инфекције, као и да се настави са имунизацијом становништва, како бисмо избегли да се тренд пораста броја заражених настави.

Календар

Кликните на означено поље за детаље