Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Петак, 10. Јануар 2020.

Нови интерактивни садржаји на туристичким локалитетима

Повратак

Нови интерактивни садржаји на туристичким локалитетима
Нови интерактивни садржаји на туристичким локалитетима

Туристичка организација општине Пећинци у Нову 2020. годину улази са бројним погодностима и новинама за савременог туристу, који према речима директорице ТО Љубице Бошковић све више тражи чулни доживљај.

“Живот је убрзан, слободног времена је све мање, тако да савремени човек тежи ка томе да за кратко време што више види, доживи и научи. Зато смо за ову годину планирали доста интерактивних радионица на свим локалитетима, а посебно у Аксентијевом кућерку у Огару, који је, као најстарија сремска кућа и споменик културе од изузетног значаја, постао незаобилазан туристички пункт. Из тог разлога планирамо за ову годину одржавање неколико креативних, уметничких и пре свега интерактивних радионица са најмлађима, који ће се на тај начин боље упознати са вредностима културне баштине и значајем њеног очувања. Такође, за функционисање простора током зиме неопходна је изградња собне пећи. Као и цела кућа, и пећ ће бити изграђена традиционалним материјалима и обликом карактеристичним за овај тип куће. Топла зидана пећ у кући дочараће посетиоцима амбијент сеоске зиме, а корисницима омогућити реализацију програма и у зимском периоду” – изјавила је Бошковић и додала да је током прошле године обезбеђен откуп суседне парцеле за који је израђен пројекат за прихват туриста, а за чију реализацију је неопходно конкурисати за средства код различитих републичких и покрајинских фондова.

Туристичка организација Општине Пећинци у протеклих неколико година реализовала је програме на атрактивним туристичким локацијама широм пећиначке општине, а поред Аксентијевог кућерка, посетиоцима је занимљива и крајња тачка туристичке руте Етно кућа Путник у Купинову, где ће, по речима директорице Бошковић, Археолошка радионица за децу бити допуњена новим садржајима, као што је Археолошка слагалица, која ће најмлађима пружити могућност, да у оквиру радионице откривају делове слагалице и на тај начин интерактивно, кроз игру, стичу нова знања о археологији, као науци, али истовремено и о историји нашега краја.

“Још један приоритет у наредном периоду је промоција наше општине као Еден предела – изузетне европске дестинације у Србији. Ова награда нам је донела велику медијску пажњу и интересовање за нови производ на нашој туристичкој рути, а циљ нам је да и локално становништво увиди бенефите ове награде. Такође, планирамо нови пројекат у “Пределу где природа грли историју”, како гласи наш туристички слоган, а пројекат ће носити назив “Предео загрљаја - за савршен дан”. Наиме, у сарадњи са образовним установама и удружењима из наше општине реализоваћемо упознавање свих структура становништва са природним и културним вредностима општине Пећинци са посебним акцентом на шумској медицини, која је иновативни туристички производ и значајан сегмент за добијање Еден награде. Овај пројекат радимо у сарадњи са ЈП “Војводинашуме”, а шумска медицина ће се практиковати у прашуми Дебела Гора на Обедској бари” – рекла је Бошковић.

Календар

Кликните на означено поље за детаље