Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 18. Јул 2019.

Наставља се гасификација општине Пећинци

Повратак

Наставља се гасификација општине Пећинци
Наставља се гасификација општине Пећинци

На седници Скупштине општине Пећинци, одржаној 17. јула, одборници су донели Одлуку о усвајању Програма гасификације насеља општине Пећинци и избору стратешког партнера, чиме ће бити омогућена гасификација 11 насеља наше општине.

Како је рекао председник општине Пећинци мр Жељко Трбовић, процењена вредност инвестиције, која ће обезбедити снабдевање гасом домаћинстава, комуналних потрошача и значајних индустријских потрошача у целој општини, износи преко шест милиона евра.

„Гасификација општине Пећинци започета је 2008. године, али су тада гасификовани само Шимановци, Пећинци, Суботиште и Прхово, а инвестиција никада није реализована до краја. Ово општинско руководство сматра да гас треба да буде доступан свим грађанима и привредницима наше општине, јер овај енергент доприноси побољшању квалитета живота грађана, унапређењу енергетске ефикасности и услова за развој индустријске производње и, што је веома значајно, заштити животне средине“ – каже Трбовић.

Ову капиталну инвестицију ће заједнички реализовати Општина Пећинци, ЈП Србијагас и Промонт група (Promont group).

„За нас је изузетно значајно што је Србијагас на себе преузео улогу инвеститора, чиме је Општина Пећинци ослобођена учешћа у финансирању ове изузетно скупе инвестиције. Промонт група извршиће све радове на изградњи гасне мреже и објеката, а пећиначка локална самоуправа ће, у складу са својим надлежностима пружити стручну помоћ и логистичку подршку“ – изјавио је председник Трбовић и додао да ће бити изграђено укупно 119 километара гасовода.

На истој седници усвојени су извештаји о раду месних заједница Купиново, Сибач, Суботиште и Шимановци.

Календар

Кликните на означено поље за детаље