Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Четвртак, 13. Фебруар 2020.

За годину дана незапосленост смањена за 10%

Повратак

За годину дана незапосленост смањена за 10%
За годину дана незапосленост смањена за 10%

На седници Општинског већа Општине Пећинци, одржаној 12. фебруара, већници су утврдили предлог Локалног акционог плана запошљавања у општини Пећинци за 2020. годину, којим су дефинисани циљеви и приоритети активне политике запошљавања, као и програми и мере који ће се реализовати у 2020. години.

Како је образложила начелница пећиначке Општинске управе Драгана Крстић, овогодишњим Локалним акционим планом запошљавања предвиђена су три циља – повећање броја запослених младих за 10%, подстицање запошљавања лица старијих од 50 година за 10% и Подстицање запошљавања неквалификоване радне снаге за 10%, које ће локална самоуправа реализовати током текуће године предвиђеним мерама.

“Ради се о мерама које смо спроводили и током претходних година, а то су Програми јавних радова, Програми стручне праксе, Организовање Сајма запошљавања и Субвенције за запошљавање. Предлог Локалног акционог плана запошљавања је усклађен са Националном стратегијом запошљавања за 2020. годину, а Општинско веће ће га доставити на усвајање Скупштини општине Пећинци на првој наредној седници‟ - образложила је Крстић и додала да је, према подацима Националне службе за запошљавање, у општини Пећинци 31. децембра 2019. године било 683 лица, што је за 10,2 % смањен број незапослених у односу на исти период прошле године.

Такође, већници су донели одлуку о уступању на коришћење просторија у пећиначком Културном центру Основној музичкој школи “Теодор Тоша Андрејевић” из Руме, ради формирања Издвојеног одељења ове школе у Пећинцима.

“На основу анкета које смо спровели у све три основне школе на територији наше општине, а у складу са предлогом Основне музичке школе из Руме, установили смо да постоји велика заинтересованост међу децом основношколског узраста за овом врстом образовања, као и да постоји велики број деце који путује у Руму у Музичку школу. Стога смо на данашњој седници предочили већницима овај предлог и драго ми је да је он усвојен. Следећи корак је одобрење од стране Министарства просвете које ће донети коначну одлуку о формирању Издвојеног одељења Основне музичке школе у Пећинцима. Надамо се да ће одлука бити позитивна, јер ће то првенствено значити нашој деци која ће бити у прилици да се од наредне школске године музички образују у Пећинцима” – рекла је Крстић.

На истој седници, већници су, између осталог, дали сагласност на планове рада свих 15 месних заједница за 2020. годину.

Календар

Кликните на означено поље за детаље