Republika Srbija Општина Пећинци
Autonomna Pokrajina Vojvodina Општина Пећинци
Општина Пећинци
Среда, 12. Фебруар 2020.

Жар у контејнерима причињава материјалну штету и угрожава грађане

Повратак

Жар у контејнерима причињава материјалну штету и угрожава грађане
Жар у контејнерима причињава материјалну штету и угрожава грађане

И поред бројних апела и саопштења Јавног комуналног предузећа „Сава“ у којима се грађани пећиначке општине упозоравају на забрану одлагања пепела и жара у контејнере у насељима, несавесни појединци настављају да крше закон и да тиме нарушавају безбедност свих грађана општине.

У недељу 9. фебруара непознато лице је поново изручило жар у један од контејнера постављених код амбуланте и школе у Шимановцима. Жар је изазвао пожар у контејнеру који је оштећен до те мере да је неупотребљив, а само захваљујући благовременој и прибраној реакцији два становника тог дела насеља спречено је ширење пожара на остале контејнере.

„Да пожар није одмах угашен могао се проширити на околне објекте или изазвати оштећења на аутомобилима паркираним у непосредној близини. Поред тога, жар који тиња у контејнеру може, уколико га наши радници не примете, да буде изручен у камион смећар и да изазове пожар на камиону чиме би проузрокована штета била неупоредиво већа. Иако смо више пута путем средстава јавног информисања упозоравали грађане о томе да је бацање жара у контејнере забрањено и кажњиво, бахати појединци и даље се не осврћу на то колику штету ће проузроковати својим неодговорним понашањем. Најновији случај у Шимановцима је пријављен општинском комуналном инспектору, а на грађане општине Пећинци још једном апелујем да Јавном комуналном предузећу „Сава“ (путем телефона 2436 – 510) и општинском комуналном инспектору (путем телефона 400 – 752) пријаве уколико примете неодговорне појединце који одлажу жар у контејнере и на тај начин причињавају материјалну штету и угрожавају своје суграђане, како би против починилаца биле предузете одговарајуће законске мере“ – рекао је директор ЈКП „Сава“ Жељко Милићевић, и додао да се овакви случајеви најчешће догађају у центрима насеља Пећинци и Шимановци.

Једини исправан начин одлагања пепела је да се хладан пепео сакупља у вреће максималне тежине до 15 кг и да се вреће, у дане када ЈКП „Сава“ врши услугу одношења смећа, изнесу испред кућа како би их радници овог предузећа безбедно уклонили.

Календар

Кликните на означено поље за детаље